1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. עוגות

מתכון לעוגת שכבות קפה, עם קצפת מייפל ואגוזים

קינוח עשיר ומיוחד של עוגת שכבות קפה עם סירופ מייפל טעים, כשמעליו קצפת רכה וחלקה בתוספת האגוזים והשקדים הקצוצים, הנותנים לעוגה שכולה שלמות מיוחדת שאין כמוה

חני לוין, ח' חשון תשפ"א 26/10/2020 13:37

טעם מהאגדות עוגת שכבות קפה עוגת שכבות קפה צילום: pexels

מתכון לעוגת שכבות קפה, מייפל ואגוזים

המצרכים לעוגת שכבות קפה, עם קצפת מייפל ואגוזים:

לטורט קפה:

  • 1 כוס קמח
  • 4 ביצים
  • 1 כפית נס קפה מגורען
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל

לסירופ קפה:

  • 3/4 כוס מים
  • 1 כפית נס קפה מגורען
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כף ליקר קפה או ברנדי

לקצפת מייפל וקינמון:

  • 375 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 כפית פודינג וניל
  • 2 כפות סירופ מייפל
  • 1/2 כפית קינמון טחון

לקישוט:

  • שקדים קלויים קצוצים דק
  • שברי אגוזי פקאן

אופן ההכנה לעוגת שכבות קפה, עם קצפת מייפל ואגוזים:

הכנת הטורט:

  1. הפרידו את הביצים, את החלבונים הקציפו עם קורט מלח עד שנוצר קצף לבן, הוסיפו את הסוכר בהדרגה והמשיכו להקציף עד לקבלת קצף יציב.
  2. בקערה נפרדת הכניסו את החלמונים עם נס קפה, סוכר ווניל וערבבו היטב
  3. הוסיפו את תערובת החלמונים לקצף והקציפו באיטיות עד לקבלת מרקם אחיד, הוסיפו בהדרגה את הקמח ואבקת האפיה תוך כדי הקצפה איטית עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
  4. שפכו את הבלילה לתבנית מלבנית גדולה משומנת היטב ויישרו לגובה אחיד.
  5. הכניסו לתנור שחומם מראש על 170 מעלות למשך 30 דקות, בדקו עם קיסם שאכן העוגה מוכנה, הוציאו מהתנור וצננו לחלוטין

הכנת סירופ קפה:

  1. הכניסו לסיר מים, סוכר ונס קפה והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש ובשלו עוד 3 דקות,
  2. הסירו מהאש וצננו, לאחר שהתקרר מעט הוסיפו את הליקר, וצננו לחלוטין.

הכנת הקצפת מייפל וקינמון:

  1. במיקסר הקציפו את השמנת המתוקה, סירופ מייפל, קינמון ופודינג וניל, עד לקבלת קצף יציב.

הרכבת העוגה:

  1. את טורט הקפה חלקו ל-3 חלקים לרוחב בעזרת סכין ארוכה.
  2. מרחו בנדיבות על פס עוגה אחד, סירופ ומרחו מעליו מהקצפת,
  3. מעל הקצפת הניחו פס שני של עוגה ומעליו מרחו סירופ בנדיבות, מעל הסירופ מרחו את הקצפת
  4. מעליה הניחו את הפס השלישי, ומרחו סירופ בנדיבות. בשארית הקצפת שנותרה מרחו סביב כל העוגה וצפו אותה היטב,
  5. קשטו את החלק העליון בפקאן והצמידו לדפנות שקדים קצוצים.
  6. הכניסו לקירור עד להגשה.

בהצלחה רבה ובתאבון

 

 

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.


עוד בנושא:





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;