1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. לחמים
  4. מתכונים בשריים

ממכר בטירוף: לחמעג'ון – מתכון ללחמנייה במילוי בשר בקר ובתיבול מעניין

מחפשים מתכון מוצלח ביותר למאכל ממכר? לחמעג'ון - מתכון ללחמנייה במילוי בשר בקר ובתיבול מעניין של שילוב קמצוץ הקינמון והסוכר הנותנים מעט מתיקות לטעם מושלם ובתוספת שומן כבש המביא את הרכות לתערובת הבשר

חני לוין, י' חשון תשפ"א 28/10/2020 11:49

המאכל המקורי לחמעג'ון - לחמנייה במילוי בשר בקר ובתיבול מעניין לחמעג'ון - לחמנייה במילוי בשר בקר ובתיבול מעניין צילום: הודיה עזרא

לחמעג'ון – מתכון ללחמנייה במילוי בשר בקר ובתיבול מעניין

המצרכים ללחמעג'ון – מתכון ללחמנייה במילוי בשר בקר ובתיבול מעניין:

לבצק:

  • 1/2 ק"ג קמח
  • 25 גרם שמרים
  • 1 כף גדושה סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1/3 כוס שמן
  • 240 מל' מים חמימים
  • ביצה טרופה

למילוי הבשר:

  • 400 גר' בשר בקר
  • 100 גר' שומן כבש
  • 1 בצל קצוץ
  • 1/3 כפית סוכר
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/3 כפית שאטה טחון
  • קורט קינמון
  • 1 כף אבקת מרק
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח

הוראות הכנה ללחמעג'ון – מתכון ללחמנייה במילוי בשר בקר ובתיבול מעניין:

הכנת מילוי הבשר:

  1. חממו מחבת על האש עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו את השום לקראת סוף הטיגון.
  2. הוסיפו את הבשר והתבלינים והמשיכו לטגן עוד כ 10 דק

הכנת הבצק:

  1. הכניסו את כל המצרכים למיקסר ועבדו לבצק חלק וגמיש, התפיחו במשך כשעה וחצי.
  2. רדדו לעלה עגול ועבה וקרצו עיגולים בקוטר 8 סמ', התפיחו שוב 20 דק'
  3. הברישו עם ביצה מסביב ופזרו בנדיבות שומשום / קצח, הניחו כפית ממילוי הבשר במרכז והתפיחו שוב כ 10 דק'   
  4. הניחו על תבנית מרופדת בנייר אפיה והכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20 דק' בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: הודיה עזרא

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.


עוד בנושא:





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;