1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. עוגות

מתכון לעוגת שכבות, בצק, שוקולד וחמאת בוטנים בציפוי מושלם

רוצים לפנק את המשפחה בעוגה מעניינת ומושקעת, המתכון הטעים לעוגת שכבות עם בצק פריך שוקולד ושכבת קרם חמאת בוטנים טעימה ומעניינת, נסו ותתענגו על הטעם

חני לוין, י"א חשון תשפ"א 29/10/2020 21:35

פינוק מיוחד עוגת שכבות עוגת שכבות צילום: שרי אייזנבך

מתכון לעוגת שכבות, בצק, שוקולד וחמאת בוטנים בציפוי מושלם

המצרכים:

לשכבת בצק הבסיס:

  • 3 כוסות קמח
  • 1 אבקת אפייה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 כוס שמן
  • 1 סוכר וניל

לשכבת השוקולד:

  • 100 גר' שוקולד מריר (חב' 1)
  • 2 כפות קקאו
  • 1/4 כוס מים
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כפית נס קפה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 2 ביצים

לשכבת חמאת הבוטנים:

  • 150 גר' חמאת בוטנים חלקה
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה (או שמנת צמחית לגרסה פרווה)
  • 30 גר' חמאה רכה (או מחמאה)
  • 1 כף פודינג וניל
  • 3/4 כוס אבקת סוכר

לציפוי השוקולד:

  • 1 כוס שמנת מתוקה (או קצפת צמחית)
  • 200 גר' שוקולד מריר. (2 חב')

אופן ההכנה:

לבסיס העוגה:

  1. בקערה ערבבו היטב את כל המצרכים, עד לקבלת מרקם פירורי
  2. שטחו את הפירורים על תבנית גדולה.

לשכבת השוקולד:

  1. הכניסו לסיר את כל המצרכים מלבד הביצים והניכו על האש עד להמסה מלאה וקבלת מרקם חלק, הוציאו מהגז וצננו. הוסיפו את הביצים וערבבו היטב.
  2. שפכו על שכבת הבצק והכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ20 דקות.
  3. הוציאו מהתנור וצננו היטב.

שכבת חמאת הבוטנים:

  1. בקערה הקציפו את חמאת הבוטנים, החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה הוסיפו להקצפה את השמנת המתוקה (או הריץ') והפודינג והקציפו עד לקבלת קצף חלק ועמיד.
  2. שפכו את הבלילה מעל לעוגה שהתקררה ושטחו. הכניסו למקרר להתייצבות.

אופן ההכנה לציפוי השוקולד:

  1. הקציפו את השמנת המתוקה (או הריץ) עד לקבלת קצף יציב.
  2. בסיר המיסו את השוקולד על האש ושפכו מעל הקצף, המשיכו להקציף באיטיות עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. שפכו מעל העוגה, שטחו בעדינות והכניסו לקירור.
  4. ניתן לקשט עם אגוזי פקאן קרוקנט אגוזים או כל דבר האהוב עליכם.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: שרי אייזנבך

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.


עוד בנושא:





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. עוגה מעולה. הכנתי לכבוד שבת. תודה ליוצרת.  (ל”ת)

    חני

;