1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. מתכונים חלביים

טעים ומעורר תיאבון: מתכון לתפוחי אדמה מוקרמים

ארוחה חלבית ומשביעה לא פחות, עם תפוחי אדמה מוקרמים במתכון המוצלח ביותר, של תפוחי אדמה חתוכים למניפה ומלאים בכל טוב, עם רוטב שמנת הפטריות המוסיף ונותן את השלמות 

חני לוין, י"ד חשון תשפ"א 01/11/2020 13:09

על צהריים חלבי חשבתם? תפו''א מוקרם תפו''א מוקרם צילום: יגאל אמדדי

 

מתכון לתפוחי אדמה מוקרמים

המצרכים לתפוחי אדמה מוקרמים:

  • 4 תפו"א
  • 2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
  • שמן זית
  • מלח
  • פרוסות שום.

לרוטב 1:

  • גבינה צהובה
  • 30 גר' חמאה מומסת
  • 3 שיני שום כתוש
  • 2 כפות שמן זית
  • בזיליקום
  • שמיר
  • בצל ירוק
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח

לרוטב הפטריות:

  • 20 ג חמאה
  • 1/2 קופסת פטריות טריות קצוצות
  • 3 כפות יין לבן
  • 1/2 קופסא שמנת מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה לתפוחי אדמה מוקרמים:

  1. הכניסו לסיר עם מים את תפוחי האדמה הביאו לרתיחה והנמיכו את האש. בשלו אותם יחד עם הקליפה במשך כחצי שעה עד לריכוך חלקי.
  2. חיתכו פסים לרוחב תפו"א אך אל תחתכו עד הסוף כך שייוצר לכם צורת מניפה.
  3. בתבנית הניחו את קוביות העגבניות, שמן זית, מלח ופרוסות שום ומעליהם הניחו את תפו"א

הכנת הרוטב 1:

  1. המיסו את החמאה והוסיפו את שאר המרכיבים, ערבבו היטב והוציאו מהאש.
  2. מרחו את הרוטב מעל תפו"א

הכנת רוטב הפטריות:

  1. חממו מחבת עם חמאה וטגנו את הפטריות עד להשחמה ועד לאידוי הנוזלים.
  2. הוסיפו יין לבן והביאו לרתיחה עד להצטמצמות הנוזלים, הוסיפו את השמנת המתוקה והתיבול
  3. בשלו כ2-3 דקות עד שהרוטב מסמיך.
  4. שפכו את הרוטב על תפוחי האדמה.
  5. כסו את התבנית והכניסו לתנור שחומם מראש על 200 למשך כחצי שעה עד 45 דקות 200
  6. פתחו את התנור לעוד 7 דקות.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;