1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. מתכונים בשריים
  4. מנות עיקריות בשרי
  5. מתכונים לארוחת צהריים

מתכון לכבד עוף ובצל מקורמל על מצע קרם תפוחי אדמה לצד טורטיות ממולאות

השבוע אין צורך לחשוב על הכנת סעודת שבת, המתכון שלפניכם מארגן לכם הכל יחד, 3 מתכונים בסעודה אחת, עם כבד עוף ובצל מקורמל, על מצע קרם תפוחי אדמה בהגשה לצד טורטיות עסיסיות ממולאות בכבד מטובל

חני לוין, ג' כסלו תשפ"א 19/11/2020 10:01

סעודת שבת קומפלט כבד עוף ובצל מקורמל על מצע קרם תפוחי אדמה לצד טורטיות ממולאות כבד עוף ובצל מקורמל על מצע קרם תפוחי אדמה לצד טורטיות ממולאות צילום: הדסה ברוכים

מתכון לכבד עוף ובצל מקורמל על מצע קרם תפוחי אדמה לצד טורטיות ממולאות

המצרכים לכבד עוף ובצל מקורמל על מצע קרם תפוחי אדמה לצד טורטיות ממולאות:

לכבד:

  • כבד עוף לפי כמות הסועדים
  • 2 בצלים
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כף סילאן
  • רוטב טרייאקי
  • 1/2 כפית כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור

לקרם תפוחי אדמה:

  • תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות.
  • 1 בצל קטן
  • 1 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • קורט גינגר (לא חייב)

למילוי הטורטיה:

  • 1/2 מכמות הכבד שטוגן עם הבצל.
  • צרור כוסברה/ פטרוזיליה קצוץ
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית גריל עוף
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל
  • 1 כוס מתפוחי האדמה שבישלנו.

לטורטיות:

  • טורטיות לפי כמות הסועדים
  • פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • 1 כף גדושה קמח
  • 2 כפות מים
  • שומשום
  • קצח (לא חייב)

אופן ההכנה לכבד עוף ובצל מקורמל על מצע קרם תפוחי אדמה לצד טורטיות ממולאות:

הכנת כבד העוף:

  1. התחילו בצליית הכבדים.
  2. טגנו את 2 הבצלים עד להשחמה יפה, הוסיפו את הכבד וערבבו
  3. העבירו מחצית מהכמות לקערה נפרדת למילוי הטורטיות.
  4. בחזרה לחצי הממשיך את הטיגון, הוסיפו כפית סוכר וסילן וערבבו עד לקירמול יפה.
  5. הוסיפו את הטריאקי, הכורכום מלח והפלפל שחור.
  6. ערבבו כדקה וכבו את האש.

הכנת קרם תפוחי אדמה:

  1. בשלו את תפוחי האדמה עם הבצל, גינגר וכפית המלח עד לריכוך מלא
  2. רסקו את תפוחי האדמה עם מי הבישול או טחנו עם בלנדר.

הכנת הטורטיות:

  1. במחצית הכבד שהוצאנו לקערה הוסיפו כוס מתפוחי האדמה המבושלים, כוסברה/ פטרוזיליה, כורכום תבלין גריל עוף, מלח, פלפל שחור ורסקו גס.
  2. מלאו את הטורטיות, בצלחת טרפו ביצה ובצלחת שניה מלאו פירורי לחם עם, הטבילו את הטורטיות בצלחת הביצה ולאחר מכן בצלחת פירורי הלחם. לטורטיות קריספיות במיוחד חיזרו על פעולת הציפוי פעמיים.
  3. טגנו עד להשחמה יפה.

הרכבת המנה:

  1. בצלחת עמוקה מיזגו 2 מצקות מקרם תפוחי האדמה
  2. מעל הניחו את הכבד המקורמל.
  3. לצידו הניחו את הטורטיות חתוכים באלכסון.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: הדסה ברוכים

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.


עוד בנושא:





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;