ארוחה משפחתית חגיגית: מתכון למאפה שמש במילוי גבינות
מאפה מקורי וטעים של בצק במילוי גבינת פטה וגבינה צהובה, בשילוב של בצל ירוק ותבלינים, הנותנים טעם מיוחד למילוי, עם צורה מעניינת של קרני שמש מתגלגלות, הנותנות את המראה המושלם למאפה יוקרתי שיתאים לכל ארוחה משפחתית חגיגית

מאפה שמש במילוי גבינות. קרדיט: נועם זיגדון
מתכון למאפה שמש במילוי גבינות
זמן הכנה: 20 דקות. זמן אפיה: 45 דקות
המצרכים למאפה שמש במילוי גבינות:
(כוס מדידה חד פעמית חמה)
לבצק:
- 2-1/2 כוסות קמח
- 1 כפית חומץ
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כוס מים חמימים
למילוי:
- 250 גרם גבינה פטה
- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 1 כף עגבניות מיובשות
- 4 גבעולי בצל ירוק קצוץ
- פלפל שחור
- מלח
- ביצה
אופן ההכנה למאפה שמש במילוי גבינות:
- הכניסו לקערה את כל המצרכים לבצק ולושו עד לקבלת בצק אחיד וחלק, הניחו בצד למשך חצי שעה.
- חלקו את הבצק ל2 חלקים שווים, ורדדו כל חלק לעיגול בקוטר 35 ס"מ ובעובי של חצי ס"מ.
- הניחו עיגול בצק אחד על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. במרכז העיגול סמנו עם קערית עיגול באמצע הבצק.
- בתוך העיגול מרחו את מילוי הגבינות,
- הניחו מילוי כטבעת סביב המילוי המרכזי.
- הניחו את עיגול הבצק השני מעל והדקו היטב מסביב, הניחו את הקערית במרכז העיגול ולחצו היטב לקבלת צורת עיגול באמצע אך היזהרו לא ללחוץ מידי בכדי שהבצק לא יחתך.
- בעזרת סכין חיתכו קרניים בטבעת שסביב העיגול המרכזי.
- גלגלו כל קרן, והדקו היטב את הקצוות.
- טרפו ביצה עם מעט כורכום והברשו את הבצק, פזרו מעט שומשום על העיגול.
- הכניסו לתנור שחומם מראש על 180° למשך כ- 45 דקות עד להזהבה.
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: נועם זיגדון
-
אותר ע"י שוטרים בלב ים וזעק 'שמע ישראל' • צפו -
כנרת שלי: מהי הוילה בכנרת שכולם משתוקקים להיכנס אליה? -
משפחה ברוכת ילדים? יש לנו בשורה בשבילכם! -
היצירה 'יאקאב' בביצוע מחודש: אברהם פריד ו'נרננה' • צפו -
חשש גדול ממוטציה ישראלית עמידה לחיסונים -
האדמו"ר מויז'ניץ בהוראה ברורה לחסידים: "לפתוח את המוסדות" -
ר' צבי, מיקירי 'בית וגן', נפטר מנגיף הקורונה -
שבר על שבר במשפחה: נפטרה יומיים אחרי בעלה
תגובות