1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. עוגות
  4. קינוחים

מתכון לעוגת שכבות עם שוקולד וחלווה

תמיד מתחשק משהו מתוק לנשנש או לפתוח עימו את הבוקר, העוגה הזו מתאימה לכל עת, עם בצק פריך כשמעליו שכבת שוקולד הנאפים בתנור עם ציפוי שוקולדי וחלווה מבריק הנותן לעוגה את המראה והטעם המיוחד ביותר

חני לוין, ט"ו כסלו תשפ"א 01/12/2020 12:35

קינוח ונשנוש מעולה עוגת שכבות עם שוקולד וחלווה עוגת שכבות עם שוקולד וחלווה צילום: חני לוין

מתכון לעוגת שכבות עם שוקולד וחלווה

רמת קושי: בינונית. זמן הכנה: 35 דקות. זמן אפיה: 20 דקות.

המצרכים לעוגת שכבות עם שוקולד וחלווה

לבצק הפריך:

  • 2.5 כוסות קמח
  • 1/2 מרגרינה
  • 1 אבקת אפיה
  • 1 סוכר וניל
  • 2 ביצים
  • 150 גר' אגוזים קצוצים
  • מעט יין

למילוי השוקולד:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות קקאו
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 מרגרינה
  • 5 ביצים

לציפוי:

  • 1 סוכר וניל
  • 1/4 כוס מים
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כפות קקאו
  • 1/4 מרגרינה
  • 200 גר' חלווה

אופן ההכנה לעוגת שכבות עם שוקולד וחלווה:

לבצק הפריך:

  1. הכניסו את כל המצרכים לקערה וערבבו היטב עד לקבלת מרקם בצק דביק מאוד.
  2. שטחו על תבנית ח"פ גדולה (גודל של תבנית תנור)
  3. והכניסו לתנור על 180 מעלות למשך 15 דקות (חצי אפיה)

לשכבת השוקולד:

  1. בסיר על האש המיסו את השוקולד עם 2 כפות קקאו, 1/2 כוס סוכר וחצי מרגרינה.
  2. הוציאו מהאש וצננו היטב.
  3. הפרידו את הביצים.
  4. את החלבונים (הלבן) הקציפו עם 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.
  5. את החלמונים (הצהוב) הכניסו לסיר עם השוקולד וערבבו היטב ומהר עד לקבלת מרקם אחיד.
  6. אחדו את השוקולד עם הקצפת בתנועות קיפול עד לקבלת מרקם אחיד.(ניתן להוסיף את השוקולד לקצפת ולהמשיך להקציף באיטיות עד לקבלת מרקם אחיד)
  7. שפכו את הבלילה על התבנית עם הבצק שנאפה חצי אפיה ושטחו.
  8. הכניסו לתנור למשך 20 עד 25 דקות, עד שהעוגה מוכנה.
  9. הוציאו מהתנור וצננו.

לציפוי:

  1. הכניסו לסיר את כל המצרכים מלבד החלווה והמיסו על האש עד לקבלת מרקם אחיד, והוציאו מהאש.
  2. גרדו את החלווה בפומפיה דקה מעל השוקולד וערבבו.
  3. שפכו את השוקולד על העוגה המוכנה, והזיזו אותה לכל הכיוונים עד שהשוקולד נמרח על כל העוגה. (כדאי לא למרוח עם כף כיוון שהעוגה יכולה להתלש והמראה יראה לא יפה)

בהצלחה רבה ובתאבון

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.


עוד בנושא:





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. להחליף מאגרינב  

    תמר

;