י"א ניסן התשפ"ד
19.04.2024
הילדים יאהבו

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות ואורז

ארוחת צהריים חדשה עם קציצות ברוטב עגבניות ואורז עגול, שיעשו לכם את הצהריים מגוונים יותר, הילדים לא יפסיקו לזלול, גם אלו הסרבניים באכילה

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות ואורז
קציצות בשר ברוטב עגבניות ואורז צילום: יגאל אמדדי

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות ואורז

זמן ההכנה: 30 דקות. זמן בישול: 20 דקות.

המצרכים לקציצות בשר ברוטב עגבניות ואורז:

לרוטב:

  • 2.5 ליטר מים
  • 1/2 כוס שמן
  • רסק עגבניות
  • 1 בצל גדול פרוס גס
  • 1/2 כוס אורז עגול
  • 1 קישוא חתוך לקוביות
  • 1/4 ראש כרובית מפורקת ביד

לקציצות:

  • 1/4 קילו בשר
  • 1/2 כוס קמח
  • 1/2 כוס קמח חומוס
  • 1/2 כוס פירורי לחם או מצה
  • 1 ביצה אחת גדולה
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כפית טימין

תבלינים:

  • כמון
  • ראס אל חנות
  • פפריקה מתוקה
  • כורכום
  • פלפל שחור גרוס
  • אבקת מרק
  • זרעי כוסברה טחונים
  • מלח
  • מלח לימון
  • מעט סוכר
  • מעט שאטה חריפה טחונה לא חובה
  • מעט בהרט
  • חוויג׳

אופן ההכנה לקציצות בשר ברוטב עגבניות ואורז:

לרוטב:

  1. חממו סיר עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו את הכרובית והקישוא
  2. וטגנו עד להזהבה קלה, הוסיפו את המים הרסק והתבלינים והביאו לרתיחה
  3. הוסיפו מכל תבלין חצי כפית מלבד אבקת המרק והסוכר שמהם הוסיפו 2 כפות, ערבבו, הוסיפו את האורז והביאו לרתיחה.

הכנת הקציצות:

  1. ערבבו את כל המצרכים עד לקבלת מרקם אחיד, הוסיפו מכל תבלין חצי כפית וערבבו שוב עד לקבלת מרקם אחיד.
  2. צרו כדורים בגודל בינוני בידיים רוטבות והוסיפו לרוטב, הרתיחו כחמש דקות וערבבו כל הזמן שהאורז לא ידבק לתחתית
  3. הנמיכו את הלהבה ובשלו עוד כעשרים דקות כאשר כל חמש דקות אתם מערבבים בעדינות בכדי שהאורז לא יידבק.

בהצלחה רבה ובתאבון.

המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי

מתכון קציצות קציצות בשר אורז רוטב עגבניות

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד