ט' תמוז התשפ"ד
15.07.2024
קינוח של אלופים

מתכון לטארטלטים במלית שוקולד פייטה וקרמו לימון שוקולד

את הפטיפור הזה תוכלו להכין לגמרי בעצמכם אם רק תצטיידו במצרכים הנדרשים בחנות אפייה, תוכלו ליצור קינוח מרשים של מקצוענים בטעם ממכר וטעים

מתכון לטארטלטים במלית שוקולד פייטה וקרמו לימון שוקולד
טארטלטים במלית שוקולד פייטה וקרמו לימון שוקולד צילום: שחר שולמית

מתכון לטארטלטים במלית שוקולד פייטה וקרמו לימון שוקולד

זמן הכנה: 30 דקות. זמן המתנה: לילה.

המצרכים לטארטלטים במלית שוקולד פייטה וקרמו לימון שוקולד:

  • 36 יחידות טראטלטים

לשכבה הראשונה:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 75 גרם שוקולד חלב
  • 200 גרם שוקולד לבן או שוקולד לימון
  • 2 כפות שמן
  • 75 גרם אבקת נוגט
  • 100 גרם שבבי פייטה

לשכבת קרמו לימון ושוקולד:

  • 200 גרם סוכר
  • 4 ביצים (200 גרם חובה לשקול)
  • 120 גרם מיץ לימון
  • כף קליפת לימון מגורדת
  • מעט תמצית וניל
  • 150 גרם חמאה או 100 גרם מחמאה
  • 100 גרם שוקולד לבן חלבי או פרווה
  • 5 גרם ג'לטין מומס ב30 גרם מים

אופן ההכנה לטארטלטים במלית שוקולד פייטה וקרמו לימון שוקולד:

  1. המיסו בבן מארי את השוקולדים, כשזה נמס הוסיפו את השמן, אבקת נוגט וערבבו, הוסיפו שבבי פייטה והמשיכו לערבב, צקו כף קרם לכל טארטלט והקפיאו.

הכנת קרמו לימון שוקולד:

  1. בסיר קטן בשלו על להבה נמוכה תוך בחישה מתמדת את הביצים הסוכר מיץ הלימון וקליפת הלימון עד הסמכה כ10 דקות
  2. הסירו מהאש והוסיפו את החמאה או המחמאה ואת הווניל, הוסיפו את מסת הג'לטין ואת השוקולד וערבבו.
  3. טחנו הכל במוט בלנדר וצקו לתבניות סיליקון בצורת טבעת עגולה, הקפיאו לילה לפני חילוץ
  4. הקרמו מספיק ליותר מהכמות הדרושה תוכלו למזוג לתבנית סיליקון נוספת לקינוח אחר.
  5. לאחר לילה בהקפאה חלצו את הקרמו מהסיליקון והניחו אותו על גבי שכבת הבסיס ופזרו בראס מסביב
  6. קשטו לפי טעמכם.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: שחר שולמית

מתכון קינוח מתוק טארטלט

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד