1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. מאפים מתוקים / מלוחים
  4. פשטידות

מתכון לקיש בצלים סגולים ושקדים עם בצק קוואקר

מחפשים מתכון לקיש מקורי וחדש? קבלו מתכון מעולה ומיוחד של קיש בצלים סגולים עם שקדים, צימוקים ופירורי לחם פנקו הנותנים פריכות מיוחדת למאפה, על בצק קוואקר

חני לוין, כ"ד כסלו תשפ"א 10/12/2020 12:27

מיוחד ומקורי קיש בצלים סגולים ושקדים עם בצק קוואקר קיש בצלים סגולים ושקדים עם בצק קוואקר צילום: שולמית שחר

מתכון לקיש בצלים סגולים ושקדים עם בצק קוואקר

זמן הכנה: 30 דקות. זמן אפייה ראשונה: 120 דקות. זמן אפייה שנייה: 60 דקות

המצרכים לקיש בצלים סגולים ושקדים עם בצק קוואקר:

מידות אוניברסליות

לבצק:

  • 560 גרם קמח תופח
  • 140 גרם קוואקר אינסטנט
  • 1 כפית מלח
  • 230 גרם מים
  • 110 גרם שמן
  • 1 ביצה L

למלית:

  • 14 בצלים סגולים פרוסים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1 כף מלח
  • 1/3 כוס חומץ בלסמי
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כוסות שקדים מולבנים
  • 1/2 כוס צימוקים
  • 1.5 כוסות פירורי לחם פנקו

אופן ההכנה לקיש בצלים סגולים ושקדים עם בצק קוואקר:

מספיק ל 2 פשטידות גודל התבניות 32 על 22 סנטימטר

(רצוי להכין קודם את המלית בכדי שהיא תספיק להצטנן לאחר האפיה הראשונה )

הכנת הבצק:

  1. במג'ימיקס הכניסו את הקמח יחד עם הקוואקר והמלח וטחנו כדקה, הוסיפו את המים והשמן וטחנו עד לקבלת מראה פירורי, הוסיפו ביצה וערבבו עד לאיחוד ולא מעבר,
  2. הבצק מוכן לעבודה מיידית. חלקו את הבצק ל2, שמנו את התבניות ובעזרת הידיים פתחו לאט לאט את הבצק לגודל התבנית.

הכנת המלית:

  1. בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה הניחו את פרוסות הבצלים
  2. צקו עליהם את השמן, סוכר חום, מלח, חומץ בלסמי ופלפל שחור גרוס, ערבבו היטב בעזרת היד את כל החומרים, וכסו היטב בנייר כסף.
  3. הכניסו לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך שעתיים,
  4. צננו היטב והוסיפו את השקדים, הצימוקים ופירורי לחם פנקו, מערבבים היטב,
  5. חלקו את המסה ל2 ופזרו כל חלק על גבי הבצק ששיטחנו בתבנית, כסו בנייר כסף
  6. הכניסו לתנור שחומם מראש על 170 מעלות למשך שעה

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: שחר שולמית

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.


עוד בנושא:





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;