למרות ההגבלות והחיסונים - מספר החולים והנפטרים צפוי לזנק
למרות שנכנסנו ליומו התשיעי של הסגר השלישי "המלא והמהודק", התחלואה עדיין לא יורדת בניגוד לסגרים הקודמים ולצד מעל שני מיליון מחוסנים, כולם מדברים על הארכת הסגר מפני זינוק נוסף שצפוי במנין החולים והנפטרים | הפרופ' ממכון ויצמן מעריך כי הארכת הסגר לא תועיל

בעוד חמישה ימים בדיוק צפוי לפוג תוקפו של הסגר השלישי והמחמיר, ועד אז צפויים להתחסן למעלה מ-2.5 מיליון איש במנה הראשונה ולמעלה מ-700 אלף איש במנה השנייה. עם זאת, למרות הכל נדמה כי המצב הקשה לא צפוי להשתנות בקרוב.
חוקר מכון ויצמן פרופסור ערן סגל שיגר מצגת לשרי הממשלה וממנה עלה כי גם אחרי שהסגר יוארך בשבוע, מספר המאומתים היומי יישאר גבוהה יחסית, ומספר הנדבקים היומי יעמוד בין 7,000 ל-8,000 איש ביום ויהיו כ-900 חולים קשה. גם מספר הנפטרים - שזינק בסגר הנוכחי, צפוי להמשיך ולעלות חלילה.
ביום רביעי צפויה הממשלה להתכנס במטרה לדון בהארכת הסגר בשבוע נוסף. שרי כחול לבן וחברי המפלגות החרדיות צפויים להתנגד למהלך.
סגן שר הבריאות יואב קיש אמר בראיון ל-ynet כי "בכל העולם אנחנו בשינוי של המחלה, המחלה הופכת להיות הרבה יותר מדבקת, לא יותר מסוכנת, אבל מתפשטת הרבה יותר. לכן כל העולם בסגרים ולכן גם קשה מאוד להוריד את המספרים. כי מה שחשבנו שהיה מוריד בעבר את המספרים מול הווירוס הרגיל, מול המוטציה הבריטית הרבה יותר קשה. עכשיו, אנחנו יודעים שהמוטציה הבריטית נמצאת כבר בישראל במספרים משמעותיים. ולכן אני חושב שהאירוע הוא כל כך מורכב, כל כך קשה, ולכן גם יכול להיות כמו בתחילת הדברים שנאלץ להמשיך לעוד שבוע סגר".
בראיון לרשת ב' אמר הבוקר (ראשון) פרויקטור הקורונה פרופסור נחמן אש כי לאור החשש ממוטציות והתפשטותן בארץ, "אנחנו עובדים לחייב כל אחד שעולה למטוס מחו"ל לבצע בדיקת קורונה 72 שעות לפני הטיסה לישראל". עם זאת, ישנן בעיות חוקיות בהצעה, כגון היכולת לחייב תושב ישראלי המעוניין לשוב לביתו. ראש הממשלה בנימין נתניהו דוחף לאשר את ההצעה.
גורמים במשרד הבריאות אומרים שהדבר ההכרחי כרגע הוא לסגור את נמל התעופה בן גוריון לחלוטין, ואף מנסים לקדם הצבעה טלפונית בנושא כבר בימים הקרובים.
-
כך משלמים היום על הנסיעות בתחבורה הציבורית -
כמה אפקטיבי החיסון נגד קורונה ומהן תופעות הלוואי שנצפו עד כה? -
טבריה: היערכות לקליטת עשרות משפחות חרדיות חדשות -
איך לא לאבד שליטה גם בתוך הכעס הכי גדול? -
שערי חסד נצורה: המשטרה פינתה בכוח את ישיבת 'מעלות התורה' -
הפאנצ'ים של נתניהו שנפסלו לשידור בתוכנית הבידור -
שלושה מקרים של הזן הניו יורקי אותרו בישראל -
ראש הממשלה נתניהו פוצח בקמפיין "געוואלד"
-
צפוי ????
-
מצב קשב תתפללו עם ישראל (ל”ת)
-
זה לא חיסון זה חיסול
סכנה
-
מאת ה' הייתה זאת,
שריר
-
חחחחח אתה כזה מצחיק! (ל”ת)
מישהי
-
-
עד עכשיו לא סגרו לגמריי את נמל התעופה? ומה ההגיון בלפתוח הכל בקטסטרופה הזאת? נפלתם על הראש?לא מספיק לכם 10000 חולים ביום? אתם רוצים חלילה 20,000??????????? (ל”ת)
א
-
פני הדור כפני הכלב..
מירו
-
יש נביא! שקר בפיך! נכתב הספר 'מסר משמים' לפני שנים!!!
בועז
-
אכן פני הדור החרדי כפני הכלב..
שריר
-
-
מכון ויצמן נפסל ע"י שר הבריאות לשעבר ליצמן...
גרין
-
אנשים נפטרים מהחיסונים (ל”ת)
-
שיחות, אנשים נפטרים מקורונה די לכתוב שטויות (ל”ת)
-
-
הכניסו לכם ג'וק של קושקורונה ועכשיו רוצחים אתכם בחיסונים ומשקרים לכם שזה הג'וק!!!
בועז
-
הכניסו לך ג'וק של שטויות של מתנגדי חיסונים לראש
-
תגובות