1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. עוגות

מתכון לעוגת שוקולד pull me up מטורפת

עוגת יום הולדת חלומית וטעימה, שכל ילד יופתע וישמח מאוד לקבל | היא יפיפייה ומושלמת ותקצרו עליה הרבה מחמאות, קלה להכנה וכלל לא מסובכת, רק תצטיידו בחומרים הנדרשים ויש לכם עוגה לתפארת

חני לוין, י"ב שבט תשפ"א 25/01/2021 23:38

להגשים חלום עוגת שוקולד Pull My Up עוגת שוקולד Pull My Up צילום: נועם זיגדון

אופן הכנת עוגת שוקולד pull me up מטורפת.

מתכון לעוגת שוקולד pull me up מטורפת

זמן הכנה: 45 דקות. זמן אפיה: 45 דקות.

המצרכים לעוגת שוקולד pull me up מטורפת:

לעוגת השוקולד:

כוס מדידה חד פעמית חמה

  • 1 חבילת שוקולד מריר (100 גרם)
  • 1 כוס קקאו
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 1 כוס מים
  • 3/4 כוס שמן
  • 5 ביצים
  • 1+ 1/4 כוסות קמח תופח

לציפוי:

  • 250 גרם שוקולד לבן
  • 120 מ"ל שמנת מתוקה
  • טיפה אחת צבע מאכל
  • נצנצים אכילים
  • סוכריות פנינה

לדמות:

  • דף סוכר מודפס בדמות הרצויה
  • 2 שיפודים
  • 50 גר' שוקולד לבן
  • שקף
  • דבק סלוטייפ

אופן ההכנה לעוגת שוקולד pull me up מטורפת:

הכנת עוגת השוקולד:

  1. בסיר הכניסו את השוקולד המריר, הקקאו, 1 כוס סוכר, מים ושמן וחממו על הגז עד לקבלת מרקם חלק ושוקולדי. צננו במשך 15 דקות.
  2. הפרידו את הביצים, והוסיפו את החלמונים לשוקולד המומס תוך כדי ערבוב מהיר, עד לקבלת תערובת חלקה.
  3. הוסיפו את הקמח וערבבו היטב עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
  4. בקערה נפרדת הקציפו את 5 החלבונים עם 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.
  5. קפלו את הקצף לתוך תערובת השוקולד וערבבו עד לקבלת מרקם אחיד.
  6. הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 45 דקות

הכנת הציפוי:

  1. המיסו את השוקולד הלבן עם השמנת המתוקה עד לקבלת מרקם חלק, הוסיפו את צבע המאכל הרצוי וערבבו היטב.
  2. הניחו לצינון במשך שעתיים (חשוב מאוד לקבלת המרקם הנכון)

הכנת הדמות:

  1. גזרו את דף הסוכר סביב הדמות והניחו בצד האחורי את שני השיפודים כך שהם יצאו מהתמונה כלפי מטה.
  2. הכניסו 50 גרם שוקולד לבן לשקית זילוף והניחו אותה בתוך כוס מים רותחים עד להמסה מלאה של השוקולד. חתכו בקצה של השקית חור קטן וזלפו על כל החלק האחורי של התמונה כולל על השיפודים והכניסו להקפאה עד להקשות מלאה של השוקולד
  3. הניחו את הדמות המוכנה במרכז העוגה כאשר השיפודים תקועים היטב בעוגה.
  4. את השקף גלגלו לצורת גלגל והדביקו בעזרת דבק סלוטייפ,
  5. הניחו אותו על העוגה בצורה הדוקה וחזקה, כך שהדמות תראה מבפנים.
  6. שפכו בזהירות את קרם הציפוי לתוך השקף, פזרו נצנצים וסוכריות.
  7. בזמן ההגשה שלפו את השקף בזהירות ותתפעלו מהמראה המדהים.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.


עוד בנושא:





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;