י"ז ניסן התשפ"ד
25.04.2024
חג לאילנות וגם למשפחות

יד מרדכי מגיש: ארוחה חגיגית וקלה להכנה לרגל ט"ו בשבט מאת השף אלי דיוויס

ט"ו בשבט זו הזדמנות נפלאה לפנק את בני המשפחה בארוחה מרשימה אך קלה להכנה. הסוד הראשון להכנת מנות משובחות הוא שימוש בחומרי גלם איכותיים וטבעיים. יד מרדכי מזמינים אתכם לגלות את סוד הטבע של מוצרי איכות שיחד עם בישול איכותי יהפכו כל ארוחה במטבח הפרטי שלכם לחגיגה קולינרית משובחת

יד מרדכי מגיש:  ארוחה חגיגית וקלה להכנה לרגל ט"ו בשבט מאת השף אלי דיוויס
מנה מנצחת צילום: שלומי כהן

יד מרדכי מזמינים אתכם לגלות את סוד הטבע של מוצרי איכות שיחד עם בישול איכותי יהפכו כל ארוחה במטבח הפרטי שלכם לחגיגה קולינרית משובחת




מתכון לעוף פופקורן

  • חצי קילו חזה עוף חתוך לקוביות
  • חצי כוס קורנפלור
  • כוס קמח
  • כוס מים קרים
  • ביצה
  • קורט מלח
  • קורט  פלפל שחור

שמים בקערה את כל החומרים מלבד חזה העוף ומערבבים לעיסה אחידה. לאחר מכן מכניסים את חזה העוף לקערה ועוטפים אותו היטב בבלילה. עוטפים בניילון נצמד את הקערה ושמים ל- 20 דקות במקרר. מטגנים את חזה העוף בשמן עמוק עד להזהבה.

לרוטב

  • 4 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • כף סילאן  טבעי
  • מעט מים חמים

שמים את כל החומרים במחבת ומבשלים עד להרתחה, לאחר מכן מכניסים את חזה העוף המטוגן למחבת ומערבבים 3 דקות על להבה בינונית. שמים בצלחת ומפזרים שומשום מעל המנה.

לאורז:

  • 2 כוסות אורז פרסי/ בסמטי
  • 3 כפות שמן זית כתית מעולה
  • כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 3 כוסות מים רותחים

מחממים את השמן עד לרתיחה, מכניסים את האורז ומערבבים קלות, על כל כוס אורז מוסיפים כוס וחצי מים חמים, מוסיפים את המלח והפלפל, מנמיכים את האש ולאחר 20 דקות מכבים את האש. האורז מוכן.

פירות יבשים כתוספת לאורז

  • מעט שמן  זית כתית מעולה
  • 2 בצלים קצוצים
  • ½1 כפות סוכר חום
  • שזיפים מיובשים
  • צימוק בהיר
  • משמש מיובש
  • פיסטוק ( לא קלוי )
  • ¼ כוס מייפל טהור
  • מעט מלח
  • פלפל שחור

מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את כל המוצרים למחבת, מערבבים כ-10 דק על אש נמוכה ומפזרים מעל האורז בסמוך להגשה.

תוספת בטטות מתקתקות

  • 2 בטטות
  • מעט סילאן טבעי
  • קורט פלפל שחור
  • קורט מלח

מקלפים את הבטטות ומכניסים למיקרוגל למשך 6 דקות. לאחר שמוציאים, חותכים אותן לקוביות, מזלפים את הסילאן ומוסיפים את הפלפל והמלח.

בתאבון

 

 

יד מרדכי ט"ו בשבט

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד