י"ט אדר ב' התשפ"ד
29.03.2024
על לחם או קרקר

מתכון לריבת תפוז סיני

ריבת תפוז סיני בצבע כתמתם ויפיפה בטעם חמצמץ, הנותן לריבה את המיוחדות שלה | מתאימה להגשה עם לחם רך או קרקרים בתוספת של חמאה וכוס תה עם נענע | ניתן לשלב אותה בעוגיות מבצק פריך או בבצק שמרים בתוספת אגוזים וקוקוס

מתכון לריבת תפוז סיני
ריבת תפוז סיני צילום: שולמית שחר

מתכון לריבת תפוז סיני

זמן הכנה: 15 דקות. זמן בישול: 90 דקות.

המצרכים לריבת תפוז סיני:

  • 1 ק"ג תפוזים סיניים שטופים
  • 1 ק"ג סוכר
  • 2 כוסות מיץ לימון טרי

אופן ההכנה לריבת תפוז סיני:

  1. הרתיחו את התפוזים עם מים 4 פעמים וסננו היטב, הוסיפו לסיר את הסוכר וערבבו היטב
  2. הביאו לרתיחה והנמיכו את האש ערבבו בין לבין והשתמשו בכף למעיכת פירה בכדי לרסק את התפוזים (ניתן לעשות במרקם ריבתי ופחות תפוזים שלמים, אם אתם אוהבים מראה של תפוזים שלמים אל תרסקו אותם)
  3. בין ערבוב לערבוב הוציאו בכפית את החרצנים שיצאו מתוך הפרי והמשיכו לבשל ולערבב במשך שעה וחצי
  4. הוסיפו את מיץ הלימון והמשיכו לערבב ולבשל עוד כרבע שעה עד למראה ריבתי לטעמכם.
  5. העבירו את הריבה לצנצנות נקיות ומעוקרות* ואחסנו במקרר, ניתן להקפיא את מה שלא בשימוש.

*מעוקרות - הכניסו את צנצנת הזכוכית לסיר גדול עם מים רותחים. למשך רבע שעה לאח"מ הוציאו את הצנצנת מהסיר והניחו אותה לייבוש. לא לגעת עם הידיים בתוך פנים הצנצנת אלא רק בצד החיצוני

בהצלחה רבה

המתכון מאת: שחר שולמית

מתכון ריבה תפוזים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד