י"א ניסן התשפ"ד
19.04.2024
מהמטבח הטריפוליטאי

מתכון לבסטיל / בונטז' - תפוח אדמה במילוי בשר וביצה קשה

ארוחת צהריים מעניינת ומגוונת עם מתכון לבסטיל או בונטז' מאכל טריפוליטאי או טוניסאי המורכב מפירה תפוחי אדמה רך במיוחד הממולא בבשר טחון וביצה קשה שיוצרים יחדיו קציצה מטוגנת ומושלמת

מתכון לבסטיל / בונטז' - תפוח אדמה במילוי בשר וביצה קשה
בסטיל / בונטג' תפוח אדמה במילוי בשר וביצה קשה צילום: נועם זיגדון

אופן הכנת בסטיל / בונטז' - תפוח אדמה במילוי בשר וביצה קשה. קרדיט: נועם זיגדון

מתכון לבסטיל / בונטז' - תפוח אדמה במילוי בשר וביצה קשה

זמן ההכנה: 40 דקות. זמן הטיגון: 7 עד 10 דקות.

המצרכים לבסטיל / בונטז' - תפוח אדמה במילוי בשר וביצה קשה:

  •  2 ק"ג תפוח אדמה אדום מבושל עם הקליפה
  • 1 ק" ג בשר טחון
  • 2 בצלים קצוצים
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 5 ביצים קשות
  • 1 כפית קינמון
  • פלפל שחור
  • מלח

לציפוי:

  • 4 ביצים + 1/2 כף פפריקה
  • קמח

אופן ההכנה לבסטיל / בונטז' - תפוח אדמה במילוי בשר וביצה קשה:

  1. קלפו את תפוחי האדמה ורסקו לפירה רך. הוסיפו מעט מלח ופלפל שחור ולושו היטב בעזרת הידיים עד לקבלת פירה חלק.
  2. חממו סיר / מחבת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה,  הוסיפו את הבשר הטחון, הפטרוזיליה, הקינמון, המלח והפלפל שחור וערבבו היטב,  בשלו כעשר דקות וצננו מעט.
  3. חתכו את הביצים הקשות לרבעים
  4. הטבילו את ידכם במעט שמן, קחו חופן מהפירה ושטחו על היד, הניחו במרכז כף ממילוי הבשר, ורבע ביצה קשה וסיגרו מהצדדים כלפי פנים כך שתיווצר לכם קציצת תפוח אדמה ממולאת.
  5. הכינו שתי צלחות / קערות, באחת הכניסו קמח ובשנייה טרפו את הביצים עם הפפריקה,
  6. הטבילו את תפוח האדמה הממולא בקמח ולאחריו בביצים וטגנו בשמן עמוק עד להזהבה משני הכיוונים.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

מתכון בשר תפוחי אדמה פירה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד