1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. דגים

מתכון לדג סלמון ברוטב פלפלים

דג סלמון רך ומוצלח לכבוד שבת קודש בשילוב רוטב אדום ופלפלים עסיסיים המוסיפים את הטעם המוצלח למנת הדגים בסעודה | הסוד בדג הסלמון הוא הבישול הקצר שלו, המשאיר לו את הרכות והטריות המשובחת

חני לויןכ"ג שבט תשפ"א 05/02/2021 11:23

רך ומוצלח דג סלמון ברוטב פלפלים דג סלמון ברוטב פלפלים צילום: ניסי גולדרייך

מתכון לדג סלמון ברוטב פלפלים / מאת: ניסי גולדרייך

זמן ההכנה: 30 דקות. זמן בישול: 20 דקות.

המצרכים לדג סלמון ברוטב פלפלים:

  • פילה סלמון ללא עור פרוס למנות
  • 10 פלפלים בייבי חתוכים לטבעות רחבות
  • 2 פלפלים חריפים שלמים
  • 10 עגבניות קצוצות
  • ראש שום מחולק לשיניים
  • צרור בזיליקום קצוץ או פטרוזיליה
  • 1 כף מלח גס
  • 1 כף דבש
  • 1 כף פפריקה מעושנת
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • שמן זית איכותי בחומציות נמוכה
  • לימון סחוט

אופן ההכנה לדג סלמון ברוטב פלפלים:

  1. מחממים סיר סוטאז' עם מעט שמן זית ומטגנים את שיני השום עד להזהבה
  2. מוסיפים את התבלינים והדבש, מערבבים עם מעט שמן זית ומביאים לרתיחה
  3. מוסיפים את הפלפלים והעגבניות וממשיכים לטגן עד לריכוך
  4. מוסיפים כוס מים רותחים וממשיכים לבשל עוד 10 דקות
  5. מוסיפים את הדג, סוחטים עליו את הלימון, מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ ומערבבים מעט עם הרוטב 
  6. מורידים לאש נמוכה ומבשלים עוד 10 דקות

לכבוד שבת קודש!

בהצלחה רבה ובתאבון

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.


עוד בנושא:





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;