1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. עוגות

מתכון לבראוניז בשכבות בצק פריך ומקצפת קוקוס ואגוזים

עוגה מיוחדת ומכובדת המתאימה לכבוד שבת קודש או לכל אירוע חגיגי | עוגת שכבות המורכבת מתחתית של בראוניז ומעליה עוגת שתי שכבות של בצק פריך ומקצפת קוקוס ואגוזים

חני לוין, ל' שבט תשפ"א 12/02/2021 12:52

יוקרתית ומכובדת בראוניז בשכבות בצק פריך ומקצפת קוקוס ואגוזים בראוניז בשכבות בצק פריך ומקצפת קוקוס ואגוזים צילום: שולמית שחר

מתכון לבראוניז בשכבות בצק פריך ומקצפת קוקוס ואגוזים

זמן ההכנה: 60 דקות. זמן האפיה: 60 דקות.

המצרכים לבראוניז בשכבות בצק פריך ומקצפת קוקוס ואגוזים:

מידות אוניברסליות

לשכבת בסיס פריכה:

  • 2.5 כוסות קמח (350 גרם)
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 200 גרם חמאה מומסת ( או מחמאה או 180 גרם  שמן )
  • 4 חלמונים

לשכבת האמצעית:

  • ריבת תות

לשכבה העליונה - מקצפת קוקוס ואגוזים:

  • 4 חלבונים
  • 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
  • כוס קוקוס (100 גרם)
  • כוס אגוזי מלך טחונים (100 גרם)
  • 1/4 כוס מזרה בטעם שוקולד ( אופציונלי)
  • קורט מלח

לבראוניז:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1 כוס חלב (או חלב קוקוס או חלב סויה)
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות קקאו
  • 1 כוס קמח
  • קורט מלח
  • 1/4 כוס טחינה גולמית

לקישוט עליון (אופציונלי):

  • 50 גרם שוקולד לבן חלבי (או פרווה)
  • 50 גרם טחינה גולמית
  • 33 גרם אבקת שקדים

אופן ההכנה לבראוניז בשכבות בצק פריך ומקצפת קוקוס ואגוזים:

  1. מכינים תחילה את העוגה בעלת 2 השכבות עם ריבה באמצע, מצננים ומקפיאים אותה בכדי להרים אותה בשלמותה ולהניח אותה על גבי השכבה התחתונה - עוגת הבראוניז.

הכנת עוגה בצק פריך ריבה ומקצפת קוקוס ואגוזים:

  1. מחממים תנור ל 170 מעלות עוטפים רינג גודל 24 סנטימטר בנייר אפיה ונייר כסף ומשמנים אותו
  2. בקערה מערבבים קמח אבקת אפייה וסוכר, מוסיפים חלמונים וחמאה מומסת ומערבבים ידנית לתערובת אחידה.
  3. בעזרת הידיים משטחים את הבצק באופן אחיד בתבנית ומפלסים אותו. מכניסים לתנור ואופים כרבע שעה עד להזהבה קלה
  4. בזמן שהבצק נאפה בתנור מקציפים במיקסר במהירות גבוהה את החלבונים עם הסוכר והמלח לקצף מבריק ויציב. מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים פנימה בעזרת מרית ובתנועות קיפול את הקוקוס והאגוזים. (ואת המזרה בטעם השוקולד אם רוצים להוסיף)
  5. מוציאים את שכבת הבסיס מהתנור ומורחים עליה את הריבה ומעל מורחים בשכבה אחידה את קצף החלבונים.
  6. מכניסים לתנור ואופים עוד כ 25-30 דקות עד שהמרנג מקבל גוון שחום בהיר מאוד
  7. מצננים ומשחררים את העוגה מהרינג בעזרת סכין חדה ומקפיאים את העוגה.

הכנת שכבת בסיס עוגת בראוניז:

  1. מחממים תנור ל170 מעלות ומכינים רינג
  2. בקערה מניחים שמן ושוקולד וממיסים אותם במיקרוגל בפולסים של 30 שניות ומערבבים בין לבין  (נזהרים לא לשרוף את השוקולד)
  3. כאשר השוקולד נמס והתאחד עם השמן מוסיפים את החלב  את הסוכר והטחינה ומערבבים במטריפה.
  4. לאחר מכן מוסיפים  את הקמח הקקאו והמלח וטורפים רק עד איחוד ולא מעבר
  5. מוזגים את בלילת הבראוניז לרינג גודל 24 משומן ומרופד בנייר אפיה ונייר כסף, אופים כ25 דקות
  6. מיד כשמוציאים את העוגה מהתנור מורחים עליה ריבת תות ומניחים עליה את העוגה בעלת 2 השכבות עם הריבה שהקפאנו... למראה מושלם חותכים קצוות מסביב

הכנת קישוט עליון (אופציונלי):

  1. ממיסים את השוקולד עם הטחינה יחד בקערה קטנה במיקרוגל בפולסים של 20 שניות וערבוב בין לבין. כשהמסה אחידה מוסיפים לה את אבקת השקדים ומערבבים, יוצקים לתבנית הייעודית ומקפיאים לפני חילוץ.
  2. מניחים את הקישוט מעל העוגה ומקשטים לפי הצורך.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: שולמית שחר.

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. באיזה גודל תבנית?  (ל”ת)

    מירי

;