1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. עוגות
  4. מתכונים חלביים

מתכון לעוגת גבינה הלב האדום

עוגת גבינה יוקרתית ומיוחדת המורכבת מבסיס גבינה עם תחתית וציפוי של קרמבל בצבע אדום, הנותן מראה מיוחד לעוגה מעניינת יותר | מתאימה לימי הולדת, שבתות, חגים או אירועים מיוחדים

חני לוין, ב' אדר תשפ"א 14/02/2021 10:26

טעימה ומיוחדת עוגת גבינה הלב האדום עוגת גבינה הלב האדום צילום: שולמית שחר

מתכון לעוגת גבינה הלב האדום

זמן ההכנה: 45 דקות. זמן אפיה: 20 דקות.

המצרכים לעוגת גבינה הלב האדום:

מידות אוניברסליות

לקרמבל אדום לשכבה עליונה ותחתונה:

  • 265 גרם חמאה קרה
  • 265 גרם קמח
  • 265 גרם קוקוס
  • 130 גרם סוכר חום בהיר
  • 135 גרם סוכר לבן
  • צבע מאכל אדום לפי דרישה

למלית הגבינה:

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 450 גרם גבינת שמנת
  • 80 גרם אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כוס חלב
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 50 גרם חמאה
  • 8 גרם ג'לטין
  • 40 גרם מים

לקישוט:

  • 1 שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה לעוגת גבינה הלב האדום:

הכנת קרמבל אדום לשכבה עליונה ותחתונה:

  1. במעבד מזון מערבבים את כל החומרים עד  למראה פירורי אחיד.
  2. מפרישים חצי מהכמות ומרדדים על גבי נייר אפיה שנמצא על משטח אפיה לגודל שיספיק לרינג.
  3. מניחים מעל רינג בדוגמת לב, משומן, קורצים איתו את הבצק ומסירים מסביב לרינג את עודפי הבצק.
  4. מפעילים תנור לחום בינוני על 170 מעלות ואופים את בסיס העוגה ביו 15 ל20 דקות ומצננים.
  5. משחררים את הרינג בעדינות מעל הקרמבל ומניחים את הקרמבל האפוי עם המשטח בצד.
  6. משמנים שוב את הרינג ומניחים אותו על משטח אחר שיש עליו נייר אפיה, מפזרים ידנית בתוך הרינג את פרורי הקרמבל שנשארו לנו עבור החלק העליון של העוגה ומהדקים אותם מעט עם היד (המראה נשאר פירורי ולא משוטח חלק כמו בשכבה למטה)
  7. אופים את הקרמבל בחום בינוני בין 15 ל20 דקות ומחלצים בעדינות את הרינג מעל הקרמבל ומקפיאים את הקרמבל עם המשטח (כדי שנוכל להרים אותו שלם מעל מלית הגבינה)
  8. מניחים נייר אפיה על גבי משטח ומניחים עליו את הרינג ושמים בתוכו את בסיס הקרמבל האפוי (התחתון) שמים שקף בין דופן הרינג לבין הקרמבל האפוי כדי לצקת לתוכו את מלית הגבינה.

הכנת מלית הגבינה:

  1. מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים בצד לחצי שעה.
  2. ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים את החמאה והשוקולד הלבן ומערבבים עד לאיחוד מסה.
  3. מוסיפים את מסת הג'לטין ומערבבים היטב, מקציפים את השמנת המתוקה למרקם יוגורט, ומורידים למינימום את פעולת המיקסר, מוסיפים לשמנת את החלב, האינסטנט פודינג וניל והגבינה.
  4. מוסיפים את מסת השוקולד הלבן ומאחדים הכל בעירבול איטי מאוד (אפשר ידנית) שופכים את מלית הגבינה על גבי הקרמבל האפוי שבתוך הרינג מפלסים את המסה עד כמה שניתן ומניחים מעליה בזהירות את החלק העליון של הקרמבל (ששמנו במקפיא) לוחצים מעט את הקרמבל העליון שיצמד למלית הגבינה

לקישוט:

  1. מקציפים שמנת מתוקה יחד עם 2 כפות אבקת סוכר ו2 כפות אינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה, מזלפים שושנים ועלים ומקשטים מעליהם לפי הטעם
  2. מקשטים לפי טעמכם בשוקולדים  וקישוטים מוכנים או בקישוטים שמכינים לבד
  3. הערה: ממליצה להכין את העוגה יום יומיים לפני שאוכלים אותה ולהניח אותה במקרר כדי שהקרמבל יתרכך מעט וישתלב עם הגבינה (בעיה מוכרת בעוגות גבינה שהבסיס קשה והמלית רכה)

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: שולמית שחר

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.


עוד בנושא:





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;