מחזה נדיר: לוויתן ענקי נפלט אל החוף • צפו
ביום חמישי בערב נצפה לוויתן ענק, בחוף בדרום שמורת ניצנים, לאחר שנפלט מהים במצב ריקבון מתקדם ולפי ההערכה הוא מת לפני כשבועיים, בשלב זה לא ידועה סיבת מותו • צפו בתיעוד

בערבו של יום חמישי נצפה לוויתן ענק בדרום שמורת ניצנים, לאחר שנפלט אל חוף הים, דוד חלפון מרשות הטבע והגנים הגיע למקום ותיעד את הלוויתן שאורכו 16.9 מטרים ועל פי ההערכה שמשקלו כ-25 טון.
הלוויתן שנפלט אל החוף. קרדיט: דוד חלפון / אביעד שיינין, רט"ג
ביום שישי בבוקר נלקחו דגימות מהלוויתן וסיכום הממצאים העלה כי זהו לוויתן מצוי, ממין זכר בוגר באורך של 16.9 מטר ועל פי ההערכה משקלו כ-25 טון.
יצוין כי לווייתנים בוגרים מהמין הזה יכולים להגיע לאורך של 24 מטרים. הלוויתן הגיע לחוף במצב ריקבון מתקדם מאוד, לפחות שבועיים מאז שמת בנסיבות לא ידועות.











-
הצעה מפתה: מתארגנת קבוצה חרדית להשקעה יוצאת דופן -
כמה אפקטיבי החיסון נגד קורונה ומהן תופעות הלוואי שנצפו עד כה? -
איך לא לאבד שליטה גם בתוך הכעס הכי גדול? -
טבריה: היערכות לקליטת עשרות משפחות חרדיות חדשות -
'נאצים' וצעקות; החרדים ירדו במחאה מהמטוס, הצוות מחא כפיים -
נמשכת חקירת אירוע הדריסה בי-ם, זהו שמו של ההרוג -
ראש בראש; העיתונאי נגד השדרן: "התביישתי בך" -
סערה בישיבה היוקרתית: הקלטה להורים "איש צוות עזב"
-
היום זה מחזה נדיר כי הם נמצאים בסכנת הכחדה עקב ציד שלהם. בנוסף הפרופלורים שבספינות מונעים מהם לתשקר אחד עם השני (לוויתנים מסוגלים לתקשר למרחים של יותר מ500 ק"מ) וגורמים להם לסטות לנתיבים אחרים לחלוטין בכדי שיוכלו לשמוע את התדרים שבהם הם מתקשרים והיום בזכות העידן הטכנולוגי אין כמעט נתיבים ריקים מרעש של פרופלורים של ספינות. (ל”ת)
-
כן ידוע סיבת מותו, הוא מת מזיהום זפת ענק, היה עוד המון חיות ימיות כולל צבים שמתו מזה. מחפשים עכשיו מי זיהם ושפך כמות עצומה של זפת לים. (ל”ת)
-
מה רבו מעשיך השם
תגובות