1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. מתכונים לארוחת בוקר
  4. מתכונים חלביים

מתכון לתפוחי אדמה שלמים בזילוף שמנת ופטריות מוקפצות

ארוחת ערב טעימה במיוחד עם תפוחי אדמה מאודים ופתוחים, בזילוף של שמנת חמוצה ופטריות מוקפצות בוטב טריאקי וצ'ילי מתוק, יוצרים יחדיו טעם נפלא ומאכל מקורי

חני לוין, י"א אדר תשפ"א 23/02/2021 23:43

ארוחת ערב טעימה תפוחי אדמה שלמים בזילוף שמנת ופטריות מוקפצות תפוחי אדמה שלמים בזילוף שמנת ופטריות מוקפצות צילום: יגאל אמדדי

מתכון לתפוחי אדמה שלמים בזילוף שמנת ופטריות מוקפצות

זמן ההכנה: 30 דקות. זמן אפייה: 60 דקות.

המצרכים לתפוחי אדמה שלמים בזילוף שמנת ופטריות מוקפצות:

  • תפו״א כמספר הסועדים
  • מלח גס
  • 1 חב' פטריות מקופסא או טריים
  • 1 בצל חתוך גס
  • מעט שמן
  • רוטב טריאקי
  • רוטב צ׳ילי מתוק
  • 1 שמנת חמוצה
  • 1 גבעול בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה לתפוחי אדמה שלמים בזילוף שמנת ופטריות מוקפצות:

  1. עטפו בנייר כסף את תפו״א עם הקליפה עם מעט מלח גס.
  2. הניחו על תבנית אפיה והכניסו לתנור למשך שעה
  3. הוציאו מהתנור והורידו את הנייר מעכו מעט את התפו"א בכדי שיפתחו מעט, זלפו מעל תפוחי האדמה שתי כפות של שמנת חמוצה
  4. חממו מחבת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה הוסיפו את הפטריות והקפיצו עד להשחמה, הוסיפו את הטאריקי והצ׳ילי המתוק וערבבו היטב, הורידו מהאש והניחו מעל השמנת  פזרו מלמעלה בצל ירוק קצוץ והגישו חם.

בהצלחה רבה ובתאבון.

המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי.

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;