ט"ו ניסן התשפ"ד
23.04.2024
ארוחת ערב טעימה

מתכון לתפוחי אדמה שלמים בזילוף שמנת ופטריות מוקפצות

ארוחת ערב טעימה במיוחד עם תפוחי אדמה מאודים ופתוחים, בזילוף של שמנת חמוצה ופטריות מוקפצות בוטב טריאקי וצ'ילי מתוק, יוצרים יחדיו טעם נפלא ומאכל מקורי

מתכון לתפוחי אדמה שלמים בזילוף שמנת ופטריות מוקפצות
תפוחי אדמה שלמים בזילוף שמנת ופטריות מוקפצות צילום: יגאל אמדדי

מתכון לתפוחי אדמה שלמים בזילוף שמנת ופטריות מוקפצות

זמן ההכנה: 30 דקות. זמן אפייה: 60 דקות.

המצרכים לתפוחי אדמה שלמים בזילוף שמנת ופטריות מוקפצות:

  • תפו״א כמספר הסועדים
  • מלח גס
  • 1 חב' פטריות מקופסא או טריים
  • 1 בצל חתוך גס
  • מעט שמן
  • רוטב טריאקי
  • רוטב צ׳ילי מתוק
  • 1 שמנת חמוצה
  • 1 גבעול בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה לתפוחי אדמה שלמים בזילוף שמנת ופטריות מוקפצות:

  1. עטפו בנייר כסף את תפו״א עם הקליפה עם מעט מלח גס.
  2. הניחו על תבנית אפיה והכניסו לתנור למשך שעה
  3. הוציאו מהתנור והורידו את הנייר מעכו מעט את התפו"א בכדי שיפתחו מעט, זלפו מעל תפוחי האדמה שתי כפות של שמנת חמוצה
  4. חממו מחבת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה הוסיפו את הפטריות והקפיצו עד להשחמה, הוסיפו את הטאריקי והצ׳ילי המתוק וערבבו היטב, הורידו מהאש והניחו מעל השמנת  פזרו מלמעלה בצל ירוק קצוץ והגישו חם.

בהצלחה רבה ובתאבון.

המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי.

 

מתכון תפוחי אדמה שמנת פטריות מוקפץ

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד