1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. דגים

מתכון לסלונה - דג עם עגבניות שום ונענע

ארוחת צהריים או מנה ראשונה לערב שבת מה שתחליטו, המתכון הזה מושלם ומריח נהדר עם דגים מקופלים המתבשלים עם פרוסות עגבנייה דקות ועלי נענע, יוצרים יחדיו מנה מיוחדת וטעימה

חני לוין, י"ט אדר תשפ"א 03/03/2021 13:22

ערב לחיך סלונה - דג עם עגבניות שום ונענע סלונה - דג עם עגבניות שום ונענע צילום: נועם זיגדון

אופן הכנת הסלונה - דג עם עגבניות שום ונענע. קרדיט: נועם זיגדון

מתכון לסלונה - דג עם עגבניות שום ונענע

זמן ההכנה: 30 דקות. זמן בישול: 45 דקות

המצרכים לסלונה - דג עם עגבניות שום ונענע:

  • 8 מנות דג נסיכה או בקלה
  • 2 בצלים גדולים פרוסים דק
  • 6 עגבניות בשלות פרוסות
  • 1/2 ראש שום קצוץ
  • 1/2 צרור נענע טרי
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 לימון סחוט
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כפית כורכום
  • פלפל שחור
  • מלח
  • שמן

אופן ההכנה לסלונה - דג עם עגבניות שום ונענע:

  1. השרו את הדג במים עם חומץ במשך כרבע שעה סננו וסחטו אותו היטב
  2. חממו סיר רחב עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להשחמה.
  3. קפלו כל דג לשניים או שלוש וסדרו את הדגים זה לצד זה, מעל הבצל המטוגן.
  4. הניחו את פרוסות העגבנייה על הדגים, כך שיכסו את כל הדגים.
  5. על פרוסות העגבנייה פזרו את עלי הנענע, השום ופזרו את התבלינים מלמעלה.
  6. כסו את הסיר, הביאו לרתיחה, והעבירו לאש בינונית נמוכה, בשלו במשך כ-45 דקות.
  7. אין צורך להוסיף מים העגבניות מפרישות נוזלים.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. לקפל את הדג?  

    לקפל?

;