ב' כסלו התשפ"ה
03.12.2024
קלה ויוקרתית

מתכון לעוגת שכבות בחושה בארבעה טעמים

עוגה יוקרתית ומכובדת המורכבת מארבע עוגות בחושות כאשר כל אחת מהן בטעם שונה ומיוחד | תוכלו להכין רק חלק מהשכבות או אפילו שכבה אחת מתוכן ותקבלו עוגה נהדרת בכל אופציה שתבחרו

מתכון לעוגת שכבות בחושה בארבעה טעמים
עוגת שכבות בחושה בארבע טעמים צילום: שולמית שחר

מתכון לעוגת שכבות בחושה בארבע טעמים

זמן ההכנה לשכבה אחת: 25 דקות. זמן האפייה לשכבה אחת: 30 דקות

המצרכים לעוגת שכבות בחושה בארבע טעמים:

לשכבה הראשונה - עוגת תמרים:

  • 2 ביצים גודל לארג'
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כוס ממרח תמרים
  • 1 כוס מים חמים
  • 1 כפית קפה נמס מגורען
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1.5 כוסות קמח
  • 1/2 כוס אבקת שקדים
  • 10 גרם אבקת אפיה

לשכבה שניה עוגת לימון ושוקולד:

  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים גודל לארג'
  • מעט תמצית וניל
  • 1/2 כוס שמן
  • 200 גרם חלב קוקוס
  • 1/3 כוס מיץ לימון טרי
  • מעט קליפת לימון מגוררת
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 3/4 כוס שקדים טחונים
  • 100 גרם שוקולד מריר מגורר גס

לשכבה השלישית - עוגת סולת פיסטוק:

  • 4 ביצים גודל לארג'
  • 3/4 גרם סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/4 כוס קרם קוקוס
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1/2 כוס קמח
  • 1/2 כוס סולת
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 100 גרם פיסטוקים קצוצים
  • מעט צבע מאכל ירוק זיית אופציונלי

לשכבה הרביעית - עוגת גזר ואגוזים:

  • 5 ביצים גודל לארג'
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 1/3 כוס סוכר חום כהה
  • 3/4 כוס שמן
  • 2 כוסות קמח
  • 300 גרם גזר מגורר דק
  • 100 גרם אגוזי מלך
  • 10 גרם אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • תמצית וניל
  • 1 כפית קינמון
  • מעט צבע מאכל כתום אופציונלי

לקישוט עליון שוקולד פיסטוק:

  • 125 גרם שוקולד לבן
  • 25 גרם שמנת מתוקה (או קרם קוקוס)
  • 25 גרם מחית פיסטוק
  • טיפה צבע מאכל ירוק זיית

אופן ההכנה לעוגת שכבות בחושה בארבע טעמים:

הכנת השכבה הראשונה - עוגת תמרים:

  1. בקערה גדולה מערבבים יחד את הקפה הנמס עם המים, מוסיפים את כל החומרים הרטובים ומערבבים אותם במטרפה.
  2. מוסיפים בהדרגה את המצרכים היבשים ומערבבים עד לאיחוד.
  3. יוצקים את המסה לרינג מרובע גודל 25 סנטימטר משומן וסגור בצד אחד עם נייר אפיה ונייר כסף
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות, במשך כחצי שעה עד הזהבה
  5. מצננים ומפרידים בעזרת סכין חדה את העוגה מהדפנות של הרינג, ומקפיאים.

הכנת השכבה השניה - עוגת לימון ושוקולד:

  1. בקערה גדולה מערבבים את הביצים עם הסוכר במטרפה, מוסיפים את השמן ,מיץ הלימון וחלב הקוקוס ומערבבים.
  2. מוסיפים את שאר המצרכים היבשים ומערבבים, מוסיפים את השוקולד המגורר ומאחדים מסה.
  3. יוצקים את המסה לרינג גודל 25 סנטימטר משומן וסגור מצד אחד בנייר אפיה ונייר כסף.
  4. אופים את העוגה בתנור שחומם מראש ל160 מעלות כחצי שעה עד הזהבה
  5. מצננים ומפרידים בעזרת סכין חדה את העוגה מהדפנות של הרינג ומקפיאים

הכנת השכבה השלישית - עוגת סולת פיסטוק:

  1. במיקסר מקציפים את הביצים והסוכר מספר דקות עד לקצף בהיר ותפוח, מנמיכים למינימום את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את המצרכים הרטובים, מוסיפים את המצרכים היבשים ולבסוף את הפיסטוקים.
  2. יוצקים את המסה לרינג מרובע גודל 25 סנטימטר משומן וסגור בצד אחד עם נייר אפיה ונייר כסף
  3. אופים את העוגה בתנור שחומם מראש ל160 מעלות במשך כחצי שעה עד הזהבה.
  4. מצננים ומפרידים בעזרת סכין חדה את הדפנות של העוגה מהרינג ומקפיאים

הכנת שכבה רביעית - עוגת גזר ואגוזים:

  1. בקערה גדולה טורפים היטב במטרפה ידנית את הביצים עם הסוכרים...מוסיפים את השמן ומערבבים...מוסיפים את המצרכים היבשים ומאחדים מסה...יוצקים את המסה לרינג מרובע גודל 25 סנטימטר משומן וסגור מצד אחד עם נייר אפיה ונייר כסף
  2. אופים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות כחצי שעה עד הזהבה
  3. מצננים ומפרידים את הדפנות של העוגה מהרינג בסכין חדה ומקפיאים

הכנת הקישוט העליון - שוקולד פיסטוק:

  1. בבן מרי שמים את השוקולד וממיסים אותו
  2. בכוס קטנה מערבבים את צבע המאכל עם קרם הקוקוס וכשהשוקולד נמס, מוסיפים לו את קרם הקוקוס ואת מחית הפיסטוק וממשיכים לערבב עד שכל המסה אחידה וחמימה, יוצקים לתבניות הסיליקון ומקפיאים לפני חילוץ.

הרכבת העוגה:

  1. מניחים שכבה על גבי שכבה כשבניהם מורחים מעט דבש מדולל במים רותחים או ממרח אחר לפי טעמכם, מניחים מעל את הקישוט המהמם ומוסיפים מעל מה שאוהבים
  2. הערה: כדי לקבל עוגה פרווה אפשר להמיר את החמאה במתכון למחמאה את השמנת המתוקה בשמנת צמחית ואת השוקולד הלבן בשוקולד פרווה, ניתן לבחור כל צבע מאכל שאוהבים.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: שחר שולמית

 

מתכון עוגה עוגה בחושה עוגת שכבות

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}