י"ב ניסן התשפ"ד
20.04.2024
עסיסי ומוצלח

מתכון לכרוב שלם במילוי תערובת בשר

ארוחת צהריים חגיגית ויוקרתית עם מתכון לכרוב במילוי של תערובת בשר עסיסית ומוצלחת | מנה המוגשת כפרוסה מכובדת של בשר טחון המתובל היטב בציפוי של עלי כרוב ברוטב צהוב

מתכון לכרוב שלם במילוי תערובת בשר
כרוב שלם במילוי תערובת בשר צילום: נועם זיגדון

אופן הכנת כרוב שלם במילוי תערובת בשר. קרדיט: נועם זיגדון

מתכון לכרוב שלם במילוי תערובת בשר

זמן ההכנה: 45 דקות. זמן בישול: 50 עד 60 דקות.

המצרכים לכרוב שלם במילוי תערובת בשר:

  • 1 כרוב לבן בנוני - לחתוך את השורש להכניס לסיר עם מים ולבשל 20 דקות, לקרר, להפריד ולשטוף את העלים

למילוי תערובת הבשר:

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 2 כוסות אורז
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
  • צרור כוסברה קצוצה
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • צרור שמיר קצוץ
  • 1/2 כף מלח
  • 1 כפית כורכום
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 3 כפות שמן 

לרוטב:

  • 1 ליטר מים רותחים
  • 1/2 כף מרק עוף
  • 1/2 כפית כורכום
  • מעט פלפל שחור
  • 1/4 כף מלח
  • 1/4 כוס שמן

אופן ההכנה לכרוב שלם במילוי תערובת בשר:

  1. סדרו את העלים של הכרוב בתחתית הסיר 3 שכבות
  2. בקערה הכניסו את כל המצרכים לתערובת הבשר וערבבו עד לאיחוד.
  3. הניחו את תערובת הבשר והאורז בתוך העלים שבסירו, שטחו והניחו מלמעלה את יתרת העלים של הכרוב.
  4. בקערה או קנקן הכניסו את כל המצרכים לרוטב וערבבו היטב. שפכו את הרוטב על הכרוב עד לכיסוי מלא של הכרוב. , הניחו על הכרוב צלחת הפוכה והביאו לרתיחה.
  5. כסו את הסיר והנמיכו את האש, בשלו במשך כ-50 עד 60 דקות.
  6. הפכו את הכרוב על צלחת, חיתכו לפרוסות והגישו.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

מתכון כרוב ממולא בשר ארוחת צהריים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד