י"ב ניסן התשפ"ד
20.04.2024
טעים במיוחד

מתכון למצות מטוגנות ממולאות בתפוחי אדמה וטבעות זיתים

כמה סוגי מילויים אתם מכירים? אם חשבתם שהכנתם את כולם תופתעו לגלות מילוי מעניין במיוחד של פירה תפו"א עם טבעות זיתים, בצל מטוגן ותבליני הבית היוצרים יחדיו מילוי למצות מגולגלות טעימות במיוחד

מתכון למצות מטוגנות ממולאות בתפוחי אדמה וטבעות זיתים
מצות מטוגנות ממולאות בתפוחי אדמה וטבעות זיתים צילום: נועם זיגדון

מתכון למצות מטוגנות ממולאות בתפוחי אדמה וטבעות זיתים

זמן ההכנה: 45 דקות.

המצרכים למצות מטוגנות ממולאות בתפוחי אדמה וטבעות זיתים:

  • 3 תפוחי אדמה מבושלים
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 1 כוס טבעות זיתים מסוננים
  • 1 ביצה
  • פלפל שחור
  • כורכום
  • מלח
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה למצות מטוגנות ממולאות בתפוחי אדמה וטבעות זיתים:

  1. הרטיבו את המצות והניחו 5 דקות לספיגה, הרטיבו שוב והמתינו עוד כ-10 דקות לפני הטיגון
  2. אופן הרטבת המצות בצורה הטובה ביותר. קרדיט: נועם זיגדון
  3. הרתיחו את תפוחי האדמה בסיר עם מים והכינו מהם פירה
  4. חממו מחבת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להשחמה, הוסיפו את הזיתים, הפירה והביצה ותבלו בכורכום, מלח ופלפל שחור. ערבבו היטב והורידו מהאש.
  5. חלקו את המצה לשנים והניחו כף ממילוי הפירה והזיתים.
  6. גלגלו את המצה והטבילו בביצה טרופה עם מעט מלח.
  7. חממו מחבת עם מעט שמן וטגנו משני הצדדים,

בהצלחה רבה ובתאבון

פסח כשר ושמח

המתכון מאת: נועם זיגדון

מתכון פירה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד