1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. מתכונים לפסח

מתכון לעוגת שכבות, שוקולד וקצפת

העוגה הכי מוצלחת ועם הכי הרבה מחמאות, עוגת שכבות המורכבת משכבת בסיס פריך, שכבת שוקולד וציפוי של שכבת קצפת, יוצרים יחד קינוח מרשים לערב שבת או חג

חני לוין, י"ט ניסן תשפ"א 01/04/2021 19:28

קינוח מרשים עוגת שכבות, שוקולד וקצפת עוגת שכבות, שוקולד וקצפת צילום: נאוה כרמון

מתכון לעוגת שכבות, שוקולד וקצפת.

זמן ההכנה: 45 דקות. זמן אפייה: 40 דקות.

המצרכים לעוגת שכבות, שוקולד וקצפת:

לשכבת הבסיס:

  • 5 חלמונים
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3/4 כוס שמן
  • 1.5 כוסות קמח תפוחי אדמה
  • 1 אבקת אפיה
  • 1 סוכר ווניל

לשכבת שוקולד:

  • 100 גר שוקולד
  • 1/2 כוס קקאו
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס מים
  • 1-2 כף יין מתוק
  • 3 ביצים

לשכבת הקצפת:

  • 5 חלבונים
  • 1 כוס סוכר

אופן ההכנה לעוגת שכבות, שוקולד וקצפת:

הכנת שכבת הבסיס:

  1. בקערה ערבבו את כל המצרכים עד לאיחוד.
  2. שטחו על תבנית בינונית והכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ10 דק.

הכנת שכבת השוקולד:

  1. בסיר הכניסו את כל המצרכים מלבד היין והביצים והמיסו על אש נמוכה, כשהכל נמס כבו את האש והוסיפו את היין המתוק ערבבו וצננו במשך 8 דקות.
  2. הוסיפו את הביצים אחת אחרי השנייה תוך ערבוב תמידי עד לקבלת מרקם שוקולדי אחיד.
  3. שפכו על שכבת הבסיס והכניסו לתנור לעוד 20 דק', הוציאו מהתנור וצננו היטב.

הכנת שכבת קצפת:

  1. בקערה נוספת הקציפו את החלבונים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.
  2. שטחו את הקצף על העוגה והכניסו לתנור  לעוד 15 דק' עד להזהבה יפה.
  3. הוציאו מהתנור והכניסו לקירור עד להגשה, העוגה נחתכת טוב יותר כשהיא קרה.

בהצלחה רבה וחג שמח

המתכון מאת: נאוה כרמון

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. הכנתי ויצא סוף  

    תמר

;