מתכון לז'אבן - ממתק מהמטבח המרוקאי
לכבוד המימונה, 'בחדרי חרדים' מביא לכם מתכון לז'אבן, ממתק המגיע מהמטבח המרוקאי, ונוהגים לאכלו בשמחת המימונה | קרם המוקצף עם סירופ מתוק המוגש עם אגוזי מלך, שקדים, פיסטוקים או דרז'ה

מתכון לז'אבן - ממתק מהמטבח המרוקאי
זמן ההכנה: 20 דקות.
המצרכים לז'אבן - ממתק מהמטבח המרוקאי:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- 2 חלבונים L
- 2 כוסות סוכר
- 1 כוס מים
- 1/2 לימון סחוט
אופן ההכנה לז'אבן - ממתק מהמטבח המרוקאי:
- בסיר הכניסו את הסוכר עם המים והלימון והביאו לרתיחה.
- הנמיכו את האש ובשלו במשך 25 דקות, וקררו. (נוצר סירופ)
- בקערה נוספת הקציפו את החלבונים כ-3 דקות
- והוסיפו בהדרגה את הסירופ תוך כדי הקצפה במהירות גבוהה
- כאשר כל הסירופ נטמע, הקציפו עוד כ-5 דקות נוספות
- והעבירו את הקרם לקערה
- קשטו בשקדים, אגוזי מלך, פיסטוקים או דרז'ה
תרבחו ותסעדו
המתכון מאת: נועם זיגדון
-
אברך כולל? יש לך הזדמנות להיות רב עיר -
החלה ההרשמה ללימודי תקשורת ומדיה מעשית למגזר החרדי -
מתחם הקניות הגדול ביותר במגזר החרדי לקראת סיום שלב א'! -
ריטלין, כן או לא? הכל על הפרעות קשב וריכוז -
למי קרץ גדעון סער ברגעי המפלה בכנסת. צפו -
מדוע עמית סגל נעדר מהמהדורה המרכזית? -
פגעו ביולדת בבית החלמה ו-9 שנים לא זכו לילדים -
שידוך: אלמנת ראשי הישיבות התארסה עם הרב מקרית ספר
תגובות