י"ט אדר ב' התשפ"ד
29.03.2024
נוהגים לאכול במימונה

מתכון לז'אבן - ממתק מהמטבח המרוקאי

לכבוד המימונה, 'בחדרי חרדים' מביא לכם מתכון לז'אבן, ממתק המגיע מהמטבח המרוקאי, ונוהגים לאכלו בשמחת המימונה | קרם המוקצף עם סירופ מתוק המוגש עם אגוזי מלך, שקדים, פיסטוקים או דרז'ה

מתכון לז'אבן - ממתק מהמטבח המרוקאי
ז'אבן - ממתק מהמטבח המרוקאי צילום: נועם זיגדון

מתכון לז'אבן - ממתק מהמטבח המרוקאי

זמן ההכנה: 20 דקות.

המצרכים לז'אבן - ממתק מהמטבח המרוקאי:

כוס מדידה חד פעמית חמה

  • 2 חלבונים L
  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1/2 לימון סחוט

אופן ההכנה לז'אבן - ממתק מהמטבח המרוקאי:

  1. בסיר הכניסו את הסוכר עם המים והלימון והביאו לרתיחה.
  2. הנמיכו את האש ובשלו במשך 25 דקות, וקררו. (נוצר סירופ)
  3. בקערה נוספת הקציפו את החלבונים כ-3 דקות
  4. והוסיפו בהדרגה את הסירופ תוך כדי הקצפה במהירות גבוהה
  5. כאשר כל הסירופ נטמע, הקציפו עוד כ-5 דקות נוספות
  6. והעבירו את הקרם לקערה
  7. קשטו בשקדים, אגוזי מלך, פיסטוקים או דרז'ה

תרבחו ותסעדו

המתכון מאת: נועם זיגדון

מתכון מימונה ממתק מרוקאי ז'אבן

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד