י"א ניסן התשפ"ד
19.04.2024
רכים במיוחד

מתכון למיני קרואסונים מוצלחים שלא תפסיקו לנשנש

לא פעם מתחשק לנו לנשנש משהו מתוק ורך, הקרואסונים הללו טעימים ורכים בצורה מטורפת, הם קטנטנים וקלים להכנה, ללא מילוי מיוחד, אך עם טעם משובח להפליא

מתכון למיני קרואסונים מוצלחים שלא תפסיקו לנשנש
מיני קרואסונים רכים צילום: חני לוין

מתכון למיני קרואסונים מוצלחים שלא תפסיקו לאכול

זמן ההכנה: 130 דקות. זמן אפייה: 10 דקות.

המצרכים למיני קרואסונים מוצלחים שלא תפסיקו לאכול:

לבצק:

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים

1 כוס מים חמימים

1 + 1/2 חב' מרגרינה

4 ביצים

6 כפות סוכר

קורט מלח

לסירופ:

2 כוסות מים

2 כפות תמצית וניל / סוכר וניל

3 כפות מיץ לימון

1.5 כוסות סוכר

אופן ההכנה למיני קרואסונים מוצלחים שלא תפסיקו לאכול:

בקערה מכניסים את כל המצרכים לבצק ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד ונוח. עוטפים בניילון ומעבירים לקירור למשך שעה וחצי.

מוצאים מהמקרר ומרדדים מלבן דק בעובי 1/2 סנטימטר, ארוך וצר. חותכים למשולשים ומגלגלים כל משולש לקרואסון.

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה עם מרווחים קטנים בין אחד לשני.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 10 דקות עד להזהבה קלה. חשוב לא לאפות מידי הרבה זמן כיוון שהם מאבדים את הרכות באפייה ממושכת.

הכנת הסירופ:

בסיר קטן מכניסים את כל המצרכים לסירופ ומביאים לרתיחה על האש.

מורידים מהאש וטובלים את הקרואסונים מיד לאחר האפייה, במשך מספר שניות ומוציאים לקופסא.

טיפ: להכנת קרואסונים יפיפיים, שימו לב שהמשולשים יהיו ארוכים וצרים וכך יוצא קרואסון קטן אך מגולגל הרבה.

בהצלחה רבה ובתאבון

 

מתכון קרואסון מיני קינוח מאפה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד