1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. עוגות

מתכון לעוגת פיסטוק בציפוי מושלם

עוגה מעניינת המתאימה לכבוד שבת קודש, קלה להכנה ומוצלחת | מראה השיש שנוצר ממחית הפיסטוק המקושקשת על העוגה יוצר מראה מיוחד וטעם משגע, בציפוי של שוקולד לבן ומחית פיסטוק הנמסים יחד בבן מארי יוצרים שכבה שוקולדית ממכרת כשעליהם מפוזרים שברי פיסטוקים

חני לוין, כ' אייר תשפ"א 02/05/2021 21:57

מראה מיוחד וטעם משגע עוגת פיסטוק עוגת פיסטוק צילום: יהודית וינטרוב

מתכון לעוגת פיסטוק בציפוי מושלם

זמן ההכנה: 25 דקות. זמן אפיה: 30 דקות.

המצרכים לעוגת פיסטוק בציפוי מושלם:

  • 3 כוסות קמח
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס שמן
  • 1 אבקת אפיה
  • 1 סוכר וניל
  • 2 כפות מחית פיסטוק
  • 4 ביצים

לציפוי:

  • 200 גר' שוקולד לבן
  • 1.5 כפות שמן קנולה
  • 2 + 1/4 כפות מחית פיסטוק
  • 1/2 כוס שקדים קלויים קצוצים
  • חופן שברי פיסטוקים

אופן ההכנה לעוגת פיסטוק בציפוי מושלם:

  1. בקערה אחת מערבבים את כל המצרכים היבשים.
  2. בקערה נוספת הכניסו את כל המצרכים הרטובים מלבד מחית הפיסטוק וערבבו היטב
  3. אחדו את תערובת היבשים ותערובת הרטובים וערבבו היטב עד לאיחוד.
  4. מעבירים את הבלילה לתבנית בינונית, אובלית או 2 אינגליש קייק מרופדות בנייר אפייה.
  5. מכניסים את מחית הפיסטוק ומקשקשים אותה בעזרת מזלג לצורת עוגת שיש.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 25 עד 35 דקות, או עד להזהבה.

הכנת הציפוי:

  1. ממיסים על בן מארי או במיקרוגל את השוקולד הלבן מוסיפים את השמן ומערבבים היטב מוסיפים את מחית הפיסטוק והשקדים הקצוצים ומערבבים היטב. אם הציפוי סמיך מדי ניתן להוסיף עוד כף שמן, מצננים מעט בכדי שהציפוי יסמיך מעט אך יישאר עדיין נוזלי.
  2. מחלצים את העוגה לאחר שהעוגה התקררה ויוצקים עליה את הציפוי, מפזרים את שברי הפיסטוקים לקישוט מלמעלה.

הערה: רצוי לשים את העוגה על רשת ולצקת את הציפוי.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: יהודית וינטרוב

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;