1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. דגים

מתכון לבורקס סלומון עם תרד ופטריות

יוקרה, יופי וטעם, מתכון משגע ומקורי לסלמון במעטפת בצק עלים המשלב בתוכו מילוי של תערובת פטריות ותרד משובח הנחים לצד דג הסלמון בתוך הבצק ונאפים יחד בתנור, יוצרים מנת דג מיוחדת ומעניינת והכי חשוב טעימה ומוצלחת

נועם זיגדון, כ"ד אייר תשפ"א 06/05/2021 12:39

טעים ומוצלח בורקס סלומון עם תרד ופטריות בורקס סלומון עם תרד ופטריות צילום: נועם זיגדון

אופן הכנת בורקס סלומון עם תרד ופטריות. קרדיט: נועם זיגדון

מתכון לבורקס סלומון עם תרד ופטריות

זמן ההכנה: 35 דקות. זמן האפייה: 35 דקות.

המצרכים לבורקס סלומון עם תרד ופטריות:

  • 1 חבילת בצק עלים מרודד
  • 4 מנות דג סלמון פרוס ללא עור ועצמות 
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית

למילוי:

  • 400 גרם עלי תרד שטופים
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 5  שיני שום כתושות
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות
  • 1/2 לימון סחוט
  • 2 כפות צנוברים
  • 1 כפית כמון
  • פלפל שחור
  • מלח
  • שמן

אופן ההכנה לבורקס סלומון עם תרד ופטריות:

הכנת הדג:

  1. שוטפים היטב את הדג, מסננים ומייבשים בנייר מגבת
  2. מפזרים עליו את המלח והפלפל שחור גרוס
  3. מחממים מחבת פסים עם שמן זית וצורבים את הדג כ-3 דקות מכל צד

הכנת המילוי:

  1. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות
  2. מוסיפים את הפטריות והשום ומטגנים 3 דקות נוספות, מוסיפים את התרד, הלימון, הצנוברים והתבלינים, ומבשלים על אש גבוהה עד לצמצום הנוזלים.

הכנת הבורקס:

  1. פותחים את בצק העלים ומחלקים אותו ל2
  2. מניחים בחלק התחתון מתערובת התרד ומעל מניחים את הדג הצלוי
  3. סוגרים את הבצק לצורת רולדה וחורצים חריצים על הרולדה.
  4. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בחלמון ביצה ומפזרים שומשום
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° למשך כ-35 דקות עד להשחמה נאה.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;