1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. מתכונים לשבועות

מתכון לקינוחי כוסות מוס גבינה עם קרם קרמל וקראמבל פקאן

אוהבים קינוחי כוסות יוקרתיים? המתכון הזה בדיוק בעבורכם, קינוח של מוס גבינה המשלב בתוכו שכבות קרם קרמל וקראמבל פקאן טעים ומיוחד, יוצרים יחד מנת קינוח חלבית ומוצלחת

חני לוין, ה' סיון תשפ"א 16/05/2021 10:14

לכבוד החג קינוחי כוסות מוס גבינה עם קרם קרמל וקראמבל פקאן קינוחי כוסות מוס גבינה עם קרם קרמל וקראמבל פקאן צילום: נועה עליון

מתכון לקינוחי כוסות מוס גבינה עם קרם קרמל וקראמבל פקאן

אופן ההכנה: 40 דקות.

המצרכים לקינוחי כוסות מוס גבינה עם קרם קרמל וקראמבל פקאן:

לקראמבל פקאן:

  • 100 גר' חמאה
  • 100 גר' קמח
  • 1/2 כפית נס קפה
  • 60 גר' פקאן
  • 100 גר' סוכר

לקרם מקרמל:

  • 30 גרם סירופ תירס
  • 200 גרם סוכר
  • 200 גר' שמנת מתוקה מחוממת

למוס גבינה:

  • 1 גבינה לבנה 9 %
  • 1 שמנת חמוצה
  • 3 כפות גדושות אבקת סוכר
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 3 גר' ג'לטין
  • 15 גר' מים
  • 220 גרם שמנת מתוקה

אופן ההכנה לקינוחי כוסות מוס גבינה עם קרם קרמל וקראמבל פקאן:

הכנת הקראמבל:

  1. בקערה מכניסים את כל המצרכים וטוחנים היטב עד לקבלת פירורים.
  2. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ15 דקות, לקראת סוף האפיה מפוררים מעט במזלג

הכנת קרם קרמל:

  1. בסיר מכניסים את הסירופ והסוכר וממיסים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב תמידי בכף עץ או מרית עד לקבלת צבע ענברי עמוק.
  2. מוסיפים לאט לאט את השמנת המחוממת וממשיכים לערבב על להבה בינונית עוד כ3 דקות.                         

הכנת מוס גבינה:

  1. בקערית מערבבים את המים והג'לטין ומניחים במקרר להתמצקות.
  2. מקציפים את השמנת המתוקה למרקם רך מאוד ומעט נוזלי ( 80% הקצפה).
  3. מקערה נוספת מכניסים את הגבינה, אבקת הסוכר, גרידת הלימון והשמנת החמוצה ומערבבים היטב עד לאיחוד.
  4. את הג'לטין מוציאים מהמקרר וממיסים במיקרוגל במשך 10 שניות.
  5. לוקחים מעט מתערובת הגבינה ומערבבים עם הג'לטין ולאחר מכן מאחדים ביחד עם כל שאר התערובת.
  6. מאחדים את הקצפת עם תערובת הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול עד לאיחוד. מעבירים את הקרם לשקית זילוף.

הרכבת קינוחי הכוסות:

  1. מזלפים בכוס שכבה של מוס גבינה, מעליו מזלפים שכבה דקה של קרם קרמל ומעליו מפוררים את הקראמבל, מזלפים שוב ממוס הגבינה, קרם קרמל ומלמעלה מסיימים בקראמבל.
  2. שומרים בקירור עד להגשה.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועה עליון

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;