1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. מתכונים חלביים

מתכון לרוטב של מוקרם - פטוציני / תפוח אדמה / רביולי

אוהבים מתכונים חלביים? קבלו רוטב אחד שמתאים לתפוחי אדמה, פסטה ורביולי, רוטב מוצלח המתובל בטוב טעם ובמגוון מצרכים משובחים שיהפכו את ארוחת הערב שלכם לטעימה יותר

נועם זיגדון, ז' סיון תשפ"א 18/05/2021 21:16

רוטב למוקרם רוטב למוקרם צילום: נועם זיגדון

מתכון לרוטב של מוקרם - פטוציני / תפוח אדמה / רביולי

המצרכים לרוטב של מוקרם - פטוציני / תפוח אדמה / רביולי:

לרוטב:

  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 1 חמאה 100 גרם
  • 2 שמנת לבישול
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 כף קורנפלור
  • אבקת מרק פטריות
  • 1 קופסא פטריות חתוכות
  • גבינה צהובה מגורדת
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 5 שיני שום
  • פלפל שחור
  • אגוז מוסקט
  • מלח

לתפוח אדמה ובטטה מוקרמים:

  • 5-6 תפוחי אדמה מבושלים עם הקליפה
  • 2-3 בטטה מבושלים עם הקליפה

לפטוציני:

  • 1 חב' פסטה מבושלת לפי הוראות יצרן

לרביולי:

  • רביולי מבושל לפי הוראות יצרן

אופן ההכנה לרוטב של מוקרם - פטוציני / תפוח אדמה / רביולי:

הכנת הרוטב:

  1. מחממים סיר חלבי עם החמאה על הגז ומטגנים את הבצל עד להזהבה
  2. מוסיפים חבילה של פטריות שמפיניון חתוכות ושמנת לבישול ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים תיבול ומבשלים במשך כרבע שעה
  4. ממיסים את הקורנפלור ואבקת פטריות בחלב ומוסיפים לרוטב, מערבבים היטב ומבשלים כ- 10 דקות נוספות.
  5. מוסיפים גבינה צהובה מגורדת ומערבבים היטב.

להכנת תפוח אדמה ובטטה מוקרמים:

  1. קולפים את תפוחי האדמה והבטטות ופורסים לעיגולים.
  2. מניחים בתבנית ושופכים עליהם את הרוטב.
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש על-180 מעלות ל-20-30 דקות.
  4. ב-5 דקות האחרונות מגרדים מלמעלה גבינה צהובה ואופים עד לריכוך הגבינה.

להכנת פטוציני או רביולי:

  1. מכניסים את הפסטה / הרביולי לתבנית ושופכים מעל את הרוטב, מגרדים גבינה צהובה מלמעלה ומכניסים לתנור להקרמה, עד לריכוך הגבינה צהובה.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;