1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. דגים

מתכון לדג סלמון עם בצלצלי פנינה ברוטב צ'ימיצ'ורי

מנה ראשונה טעימה ומיוחדת של דג סלמון המשולב עם בצלצלי פנינה ברוטב צ'ימיצ'ורי, מתכון מיוחד המתאים במיוחד לערב שבת קודש

שולמית שחר, י' סיון תשפ"א 21/05/2021 11:34

מנה יפה מחוץ לקופסא דג סלמון עם בצלצלי פנינה ברוטב צ'ימיצ'ורי דג סלמון עם בצלצלי פנינה ברוטב צ'ימיצ'ורי צילום: שולמית שחר

מתכון לדג סלמון עם בצלצלי פנינה ברוטב צ'ימיצ'ורי / מאת: שולמית שחר

זמן ההכנה: 90 דקות. זמן אפייה: 45 דקות.

המצרכים לדג סלמון עם בצלצלי פנינה ברוטב צ'ימיצ'ורי:

  • דג סלמון שלם במשקל 1700
  • צנצנת צי'מיצורי במשקל 190 גרם
  • צנצנת בצלצלי פנינה כבושים במשקל 350 גרם
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/3 כוס שמן (מידת כוס חד פעמית  סטנדרטית לשתיה קרה)
  • 1/3 כוס מיץ לימון

אופן ההכנה לדג סלמון עם בצלצלי פנינה ברוטב צ'ימיצ'ורי:

  1. מפשירים מעט את הדג, מקלפים ממנו את הקליפה וחותכים אותו לחתיכות
  2. מניחים את הדגים במסננת ושוטפים אותם היטב, שמים אותם בתבנית פיירקס מרופדת בנייר אפיה
  3. מערבבים את הצ'ימיצ'ורי עם התבלינים ומורחים מעל את הדגים
  4. מסננים את הנוזלים מצנצנת הבצלצלים ומפזרים אותם מעל הדגים
  5. משאירים את הדג עם התיבול שעה לפני האפיה בתנור לספיחת הטעמים
  6. אופים מכוסה בנייר אפיה על חום של 170 מעלות כ45 דקות מסירים את נייר האפייה מהדגים ואופים עוד רבע שעה

בהצלחה רבה ובתאבון

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. זמן האפיה הרב שמופיע במתכון יתן תוצאה של דג יבש ולא אכיל  (ל”ת)


;