ט"ז ניסן התשפ"ד
24.04.2024
עסיסית וגבוהה

מתכון לעוגת גבינה קלאסית בציפוי קצפת ופירות • צפו

עוגה טעימה ופשוטה של עוגת גבינה קלאסית ומוצלחת בציפוי קצפת אוורירית ופירות ססגוניים הנותנים לה מראה יוקרתי במיוחד, מתאימה במיוחד כקינוח באירוע חלבי

מתכון לעוגת גבינה קלאסית בציפוי קצפת ופירות • צפו
עוגת גבינה קלאסית בציפוי קצפת ופירות צילום: נועם זיגדון

הכנת עוגת גבינה קלאסית בציפוי קצפת ופירות. קרדיט: נועם זיגדון

מתכון לעוגת גבינה קלאסית בציפוי קצפת ופירות

המצרכים לעוגת גבינה קלאסית בציפוי קצפת ופירות:

כוס מדידה חד פעמית חמה

לעוגה:

  • 750 גר' גבינה לבנה
  • 6 ביצים
  • 4 כפות גדושות קורנפלור
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • ¼ 1 כוסות סוכר
  • 4 כפות גדושות פודינג וניל
  • תמצית וניל

לציפוי:

  • 1 שמנת מתוקה
  • ¼ כוס חלב
  • שארית הפודינג וניל
  • אוכמניות
  • תותים
  • עלי נענע
  • דובדבנים

אופן ההכנה לעוגת גבינה קלאסית בציפוי קצפת ופירות:

  1. מפרידים את הביצים
  2. בקערה אחת מכניסים את הגבינה, חלמונים, קורנפלור, שמנת חמוצה, 3/4 כוס סוכר, פודינג וניל ותמצית ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב
  4. מערבבים בתנועות קיפול את הקצף עם תערובת הגבינה ושופכים לתבנית עגולה  
  5. מניחים תבנית עמוקה מלאה במים בתחתית התנור ומפעילים את התנור על חום 250 מעלות.
  6. מכניסים את העוגה לתנור החם למשך כ-5 דקות, לאח"מ מנמיכים את התנור ל-°120 מעלות ואופים במשך שעה ורבע.
  7. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים עם דלת סגורה עד להתקררות מלאה. (חשוב לא לפתוח את התנור עד שהעוגה מתקררת)

הכנת הציפוי:

  1. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר והפודינג וניל עד לקבלת קצף יציב.
  2. מצפים את העוגה בעזרת מרית ומניחים את הפירות מלמעלה לקישוט.

בהצלחה רבה ובתאבון.

המתכון מאת: נועם זיגדון

מתכון קצפת ופירות עוגת גבינה אפויה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד