1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. פשטידות

מתכון לקיש בטטה ובצל בעיטור גבינת ברי

מתכון מושלם וטעים במיוחד לקיש בטטה המשלב בתוכו בצל וגבינות, יוצרים את הטעם המשובח למנת פתיחה חלבית ומגוונת המתאימה לאירוע חגיגי חלבי

שולמית שחר, י"ט סיון תשפ"א 30/05/2021 13:17

חגיגי קיש בטטה ובצל בעיטור גבינת ברי קיש בטטה ובצל בעיטור גבינת ברי צילום: שולמית שחר

מתכון לקיש בטטה ובצל בעיטור גבינת ברי / מאת: שולמית שחר

המצרכים לקיש בטטה ובצל בעיטור גבינת ברי:

מידות אוניברסליות

לבצק:

  • 400 גרם קמח
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 כפית מלח
  • 5 כפות מים קרים

למלית:

  • 4 בטטות (600 גרם)
  • 3 בצלים (650 גרם)
  • 6 כפות שמן זית
  • מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול
  • 3 ביצים גודל לארג'
  • 2 אריזות  גבינת ברי (250 גרם)
  • 1/4 חבילת כוסברה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה גרוסה

אופן ההכנה לקיש בטטה ובצל בעיטור גבינת ברי:

הכנת הבצק:

  1. שמים במעבד מזון או בקערת מיקסר עם וו גיטרה את כל המצרכים מלבד המיים ומעבדים למצב פירורי...
  2. מוסיפים את המים ומעבדים עוד כ2 דקות (הבצק נראה כמו פירורים גדולים אבל אם מחזיקים חלק ביד ולוחצים זה מתאחד לבצק חלק ראו תמונה)
  3. מרדדים את הבצק  לעובי של 1/2 סנטימטר בין 2 ניירות אפיה לעיגול שגדול יותר מגודל התבנית שיספיק לבסיס ולשוליים
  4. הופכים בעדינות את הבצק על גבי התבנית ויוצרים קלתית שמוצמדת יפה לבסיס ולדפנות ומסירים את עודפי הבצק
  5. מגרדים במגרדת גסה את שאריות הבצק ומניחים אותם במקרר
  6. מקפיאים את התבנית עם הבצק עד לסיום הכנת המלית

הכנת המלית:

  1. מקלפים את הבטטות וחותכים אותן לקוביות
  2. מקלפים את הבצל וחותכים אותו לרצועות
  3. שוטפים וקוצצים את הכוסברה
  4. במחבת גדולה על אש בינונית מטגנים בשמן הזיית את הבצל והבטטה עם התבלינים (ללא הכוזברה) ומקפיצים אותם כל כמה דקות עד שהם מתרככים ומניחים להם להצטנן
  5. ( מדליקים תנור על חום של 170 מעלות כדי שיהיה מוכן כשנסיים להכין את הפשטידה) כשהבטטה והבצל התקררו מערבבים בקערה נוספת את השמנת  עם הביצים והכוזברה מפזרים על גבי הבצק הקפוא שבתבנית את הבצל עם הבטטה... מפזרים מעל את גבינת הברי לאחר שקצצנו אותה לחתיכות קטנות
  6. יוצקים מעל את תערובת השמנת ומעל מפזרים את שאריות הבצק שגוררנו במגרדת גסה
  7. אופים כ-50 דקות בחום של 170 מעלות או עד הזהבה

בהצלחה רבה ובתאבון

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;