1. עמוד הבית
  2. אוכל
  3. מתכונים

שנה חדשה במטבח היהודי • סיכום ומתכון שלא טעמתם

זו הייתה תש"ע טעימה מתמיד: מסעדות גורמה חדשות נפתחו, חנויות לחומרי גלם כשרים צצו בכל מקום - והעולם כולו מבין שלצרכן החרדי יש מה לומר בתחום הקולינרי • השפית מירי זורגר מסכמת שנה ומצ'פרת במתכון: פאי תפוחים בליווי רימונים • שתהיה לנו שנה טעימה
מירי זורגר • צילום: יעקב נחומי, בחדרי חרדים, כ"ט אלול תש"ע 08/09/2010 08:50

נסו בתנור הביתי. פאי תפוחים נסו בתנור הביתי. פאי תפוחים



כשעורכים חשבון נפש לסיכום השנה החולפת, אי-אפשר להתעלם מהסיכום השנתי בתחום הקולינרי בקרב הציבור החרדי.

זו הייתה תש"ע טעימה מתמיד.

המגזר החרדי עשה כברת דרך ארוכה בשנים האחרונות. כל שנה מוסיפה עוד מלח ופלפל להתפתחות.

מסעדות גורמה חדשות נפתחו. חנויות לחומרי גלם כשרים צצו בכל מקום - והעולם כולו מבין שלצרכן החרדי יש מה לומר בתחום - וכדאי להתחשב בו.

אחת הסיבות להתפתחות בתחום הוא גל חזרה-בתשובה שהולך ומתפתח מזה שנים. מי שהגיע משם לכאן וטעם אוכל ברמה, מביא איתו ביקוש לאוכל כשר - וברמה גבוהה.

הציבור החרדי שואף לחידושים בתחום האוכל והאירוח.

כולם הבינו זאת, כולל בעלי העסקים והחברות הגדולות, שהולכים ומוסיפים עוד ועוד מוצרים בכשרות מהודרת.

כאחת המצוות הראשונות המוזכרות בתורה, הקהל הדתי אוהב לקיים בהידור את מצות 'הכנסת אורחים' - בשילוב 'נוי מצוה'.

אחד הדברים שהצבתי לעצמי בתחילת השנה היה להביא לתודעת המגזר הכללי שהחרדים, ובפרט הנשים החרדיות, יודעים לעשות עסקים בתחום הקולינרי, ושאוכל כשר יכול להיות גורמה!

אני מקווה שהצלחתי.

שתהיה לנו שנת תשע"א טעימה מתמיד.,

,

,
עריכת וידאו: מנחם הלוי

פאי תפוחים - מתכון לשנה החדשה

מצרכים לבצק:

300 גר' קמח
200 גר' מרגרינה
100 גר' א סוכר
1 ביצה

למלית:

5 תפוחי גרנד קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 כוס סוכר חום
1/3 כוס שמן

לפירורים:

170 גר' סוכר
170 גר' מרגרינה
300 גר' קמח

כלים:

טבעות אפיה בקוטר 4 ס"מ או טבעת אפיה גדולה בקוטר 20 ס"מ

אופן ההכנה:

הכיני בצק ממצרכי הבצק. עטפי את הבצק בנילון נצמד והניחי במקרר לחצי שעה

הכנת התפוחים:

במחבת חממי שמן והעבירי אליו את התפוחים החתוכים פזרי מעל את הסוכר חום וטגני תוך כדי ערבוב עד שהתפוחים מקורמלים. העבירי לכלי וצנני.

הכנת הפירורים:

במעבד מזון שימי את המצרכים הנה"ל וערבבי למסה של פירורים

הרכבת הפאי:

רדדי את הבצק לעלה בעובי 0.5 מ"מ. קרצי עגולים בקוטר יותר גדול ב2 ס"מ מקוטר הטבעות שיש
רפדי כל טבעת עם הבצק וחתכי שאריות. מלאי את הבצק בתפוחים ופזרי מעל פירורים. שימי את הפאי בתבנית מרופדת בניר אפיה. הכניסי את הפאי למקפיא לשעתים. אפי בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות עד להשחמה. הגישי עם גרגירי רמון ופתיתי וופל מצופים באבקת זהב.

בתיאבון!

הספר החדש
הספר החדש 'פשוט גורמה'

מירי זורגר: תעודת זהות

שפית, קונדיטורית ויועצת קולינרית – עוסקת בבישול ובאפיה מקצועיים, מאז שנת 1999.

מנות הגורמה היוקרתיות של מירי הן שילוב מופלא של עיצוב וטעם. בתחום הפטיפורים היא נחשבת לאחת המובילות בארץ, וכל אחת מיצירות השוקולד הקטנטנות והיפהפיות שלה היא מבנה מדויק ומושקע, שיופיו מדגיש את טעמו ולהיפך.

מגישה מדי שבוע את תוכנית הרדיו 'ניחותות שבת' ואת תוכנית הריאליטי 'השפית הבאה' ברדיו קול חי.

ספר המתכונים החדש של מירי יצא לאור ומציע הרבה רגעים מתוקים במטבח הפרטי.

אתם מוזמנים לגלוש באתר, להביט ביצירות הקולינריות. תוכלו, כמובן, להזמין את מירי לאירוע שלכם או להשתתף בסדנאות הבישול והאפיה שלה.

לפרטים: טל: 052-4745237.

קישורים:
לאתר של מירי זורגר





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. מרגרינה  

    בלה

  2. המתכון וההסברים נהדרים  

    ר"גנית

  3. הכנתי ויצא פשוט נהדר !! תודה