1. עמוד הבית
  2. אוכל
  3. מתכונים

צפו: ככה עושים מעדן גורמה ב-10 דקות

זהירות, הווידאו הזה יגרום לכם להתגרות ולרוץ למטבח לכבוד החג ניאות השף אבי שטייניץ ממרכז הקונגרסים המפואר בישראל 'אווניו', להציג בפני גולשי 'בחדרי חרדים' מתכון גורמה לחג 10 דקות ומנת הגורמה מוכנה הדגמה חיה, שלב אחר שלב בתאבון
דוד קורן, בחדרי חרדים, י"ג תשרי תשע"א 21/09/2010 18:39

דוד קורן דוד קורן



השף אבי שטייניץ יועץ המזון של חברת התעופה "אל על" . שטייניץ הוא מן השפים הבולטים בישראל. הוא למד בבית הספר לבישול של רשת "דן", ובין היתר היה שף מלון "דן" בתל אביב, שף "דן" אילת ושף המלון "המלך דוד" בירושלים.

היום משמש שטיינץ כשף הראשי של מרכז הכנסים "AVENUE" בקריית שדה התעופה ויועץ לחברות מתעשיית המזון. אבי שטייניץ הוא אחד השפים המוערכים בישראל ותלמידים רבים שלו פועלים במטבחים המקצועיים. שטייניץ נמנה עם הכותבים הקבועים של "על השולחן" ובין היתר כתב את רב המכר "ששת" יחד עם אורלי פלאי-ברונשטיין, העורכת הגסטרונומית של "על השולחן".
















החומרים:

ירכי פרגית (כרעים) מפורקות מעצם – אפשר עם עור ואפשר בלי.


חומרי התבלון:
פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
פפריקה
תבלין גריל

לתבל בתערובת התבלינים, להשהות ל-24 שעות במקרר.

תערובת הציפוי:

שומשום
פשתן
גרעיני חמניה
גרעיני דלעת

• אין צורך לקלות את הגרעינים לפני הציפוי, כי הם נכנסים בהמשך לתנור.

מצפים כל נתח עוף, בצד הבשר, בתערובת הציפוי, מהדקים מעט ומניחים בתבנית אפיה (שוליים נמוכים על מנת שהאפייה תהיה אחידה) על הצד שאינו מצופה.

אפשר להניח את המנה, להניח במקרר ולאפות רק סמוך לאפיה. לאפות בין 10 ל-12 דקות (תלוי בכמות העופות) בטמפ' של 190 מעלות.

תוספת הירקות:

גזר
בצל
כרישה
סלרי
פלפל חריף
פלפלים ב-3 צבעים
פלפל שחור גרוס
מלח
סילאן תמרים
עלי טימין טריים

אופן ההכנה:

לחתוך את הירקות לרצועות דקות.

לחמם את המחבת, ללא שמן (כדי שלא יישרף), להוסיף שמן, להוסיף את הירקות לפי דרגת הקושי שלהם (גזר, בצל, כרישה, סלרי, פלפל חריף ופלפלים) ולהקפיץ.
לתבל בפלפל שחור ומלח
להוסיף סילאן תמרים (עדיפות למחבת טפלון כדי שהסילאן לא יידבק) תוך ערבוב מתמיד כדי שהסילאן לא ייחרך.
להוסיף עלי טימין טריים קצוצים.

להגשה: להניח נתח עוף על הצלחת ולצידו ערמת ירקות קצוצים. מפזרים מהרוטב שנותר במחבת על הפרגית.





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. אפשר להקיא מזה..  

    זללן

    • אזמה 

      סיגי

  2. מהירות ההכנה  

    הזריז

  3. יצא טעים. תודה לשף. חג שמח גם לך  (ל”ת)

    בריינדל שווארץ

  4. הכי טוב בחג המאכלים המסורתיים !!  

    דוד

  5. ניסיתי ונהנית  

    מוריס

  6. מרכז הקונגרסים כבר מזמן לא יוקרתי!  

    מומחית

  7. ל-4 את סתומה ברמות על  (ל”ת)

    יעלון

  8. נראה מתכון מעולה! כל הכבוד על היוזמה  (ל”ת)

    בשלנית

  9. נראה מעולה!  

    שירי

  10. neber 1  

    אברהם שאול

  11. למומחית מתגובה 6  

    המומחה

    • יש סלמון טרי! (ל”ת)


  12. נראה מגרה  

    shim

    • הכותרת היתה ''גורמה'',לא אוכל לילדים...כל המוצרים ניתן להשיג בכשרות הכי מהודרת שיש (ל”ת)

      פאר

  13. אני זוכר אותו עוד עובד בדוכן הפלאפל של לוי בצריפין  

    אפרים

  14. ל 10, אנאלפבית למד - צריך להגיד 'עליך' ולא 'אליך'  (ל”ת)

    הזללן מתגובה 1

  15. משה  

    יעקב

  16. תשובות  

    מיכל

  17. תודה לך אבי אין על זה ,אני רוצה עוד מתכונים  (ל”ת)

    פצצה

  18. תיבול העוף לפני  

    רחלי

  19. מדהים!!!  

    מיכל