י' ניסן התשפ"ד
18.04.2024

מתכון לפאי עם קרם לימון בזילוף מרנג משגע

עוגה מדהימה שלא תפסיקו להכין, במתכון קל להכנה ומלא טעם, פאי במילוי של קרם לימון משגע ובזילוף מרנג הנותן את היופי והיוקרה לעוגה טעימה ומוצלחת

מתכון לפאי עם קרם לימון בזילוף מרנג משגע
פאי לימון צילום: בת שבע בן ברוך

מתכון לפאי עם קרם לימון בזילוף מרנג משגע

המצרכים לפאי עם קרם לימון בזילוף מרנג משגע:

לבצק פריך:

  • 300 גרם קמח (2 כוסות+2 כפות)
  • 1/4 כפית מלח
  • 100 גרם אבקת סוכר (1 שקית)
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה טרופה

לקרם לימון:

  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 150 גרם חמאה חתוכה לקוביות בטמפרטורת החדר
  • 2/3 כוס לימון סחוט טרי
  • גרידה מ 3 לימונים

למרנג:

  • 3 חלבונים מביצים גודל L
  • 6 כפות (60 גר') סוכר לבן

אופן ההכנה לפאי עם קרם לימון בזילוף מרנג משגע:

הכנת בצק פריך:

  1. מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה במעבד מזון בלחיצות קצרות רק עד לקבלת תערובת פירורית.
  2. מוסיפים ביצה טרופה ומעבדים עד לקבלת כדור בצק. אם הבצק יבש ופירורי מוסיפים כף מים קרים, ואם הוא דביק מוסיפים כף קמח ומעבדים עוד מספר שניות.
  3. משטחים את כדור הבצק לפיתה ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר לשעה.
  4. מרדדים, מרפדים את תבנית הפאי, מחוררים חורים בעזרת מזלג ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להזהבה.

הכנת קרם לימון:

  1. בסיר עם תחתית עבה מבשלים על אש קטנה את הסוכר וגרידת הלימון כדקה.
  2. מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבוב מתמיד עם מטרפה, עד שהן נטמעות.
  3. מעלים לאש בינונית, מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לטרוף מהר את התערובת עד שהיא מסמיכה, כ - 10 דקות עד רבע שעה.
  4. ברגע שהתערובת סמיכה ובהירה מורידים מהאש ומתחילים להכניס את קוביות החמאה תוך כדי ערבוב מתמיד עם המטרפת עד לקבלת קרם אחיד.
  5. מעבירים את הקרם דרך מסננת דקה כדי להוציא שאריות ביצים שאולי נקרשו ומעבירים את הקרם לימון על הקלתית האפויה ומקררים

הכנת המרנג:

  1. בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה חלבונים וסוכר למשך 3-4 דקות עד לקבלת מרנג יציב ומבריק.
  2. בעזרת מרית מעבירים את המרנג מעל תערובת החלמונים בתבנית, ואם רוצים מיישרים בעזרת פלטה.
  3. ניתן להשאיר גבעות חינניות ובלתי מעוצבות. למראה שובב ומעניין יותר.
  4. אופים כ 20 דקות עד שהמרנג מתחיל לקבל צבע שזוף. קרם הלימון נשאר רוטט אל תצפו ממנו להיות יציב. (ניתן לשרוף בעזרת ברנר למי שיש.)
  5. מוציאים מהתנור, מצננים כשעה בטמפרטורת החדר ומכניסים למקרר להתייצבות.
  6. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.(לא חובה)
  7. את הפאי שומרים במקרר כשהוא עטוף היטב עד ארבעה ימים.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: בת שבע בן ברוך

מתכון פאי לימון קרם

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד