י"ח אדר ב' התשפ"ד
28.03.2024
תעופו עליה עם הקפה

מתכון לעוגת גבינה וריבת חלב על בסיס פריך בייגלה

עוגה שלא תפסיקו להתענג עליה, מתאימה במיוחד לצד הקפה בבוקר או בערב לאח יום עבודה עמוס, כשמתחשק לכם להתפנק על משהו טעים באמת, שילוב ריבת החלב והגבינה יוצר טעמים מיוחדים ומוצלחים

מתכון לעוגת גבינה וריבת חלב על בסיס פריך בייגלה
עוגת גבינה וריבת חלב צילום: שולמית שחר

מתכון לעוגת גבינה וריבת חלב על בסיס פריך בייגלה / מאת: שולמית שחר

המצרכים לעוגת גבינה וריבת חלב על בסיס פריך בייגלה:

מידות אוניברסליות

ראשית נשמן רינג בקוטר 24 ס"מ ונסגור אותו בצד אחד בנייר אפיה ונייר כסף

לבסיס הפריך בייגלה:

  • 250 גרם בייגלה כלשהו
  • 180 גרם חמאה מומסת
  • 50 גרם סוכר לבן (1/4 כוס)

לבלילת הגבינה:

  • 450 גרם גבינת שמנת
  • 250 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
  • 200 גרם שמנת חמוצה (מיכל אחד)
  • 100 גרם סוכר (חצי כוס)
  • סוכר וניל או מעט תמצית וניל
  • 220 גרם ריבת חלב
  • 1/3 כוס קמח
  • 4 ביצים בגודל לארג'

אופן ההכנה לעוגת גבינה וריבת חלב על בסיס פריך בייגלה:

  1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומתחילים.

הכנת בסיס פריך בייגלה:

  1. במעבד מזון טוחנים את הבייגלה עד לקבלת פירורים דקים מאוד מאוד מוסיפים את הסוכר והחמאה המומסת ומעבדים עד לאיחוד  מהדקים את המסה בתחתית הרינג ומפלסים אותה היטב

הכנת המלית:

  1. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל המצרכים מלבד הביצים
  2. מוסיפים את הביצים ומערבבים עד לאיחוד
  3. יוצקים את הבלילה מעל גבי בסיס הבייגלה ואופים כ75 דקות עד שהעוגה מתייצבת בשוליים אך עדיין מעט רכה במרכז...
  4. מצננים את העוגה היטב ומפזרים מעליה קוקוס מקורמל (ניתן לפזר קוקוס מקורמל בטעם ריבת חלב שמכינים בבית, מתכון להכנה שלו יפורסם בקרוב) ומעבירים למקרר למספר שעות לפני חיתוך ועדיף לילה.
  5. למחרת מיישרים מעט את הקצוות ומכינים במקביל קפה שאהוב עליכם

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון עוגת גבינה ריבת חלב

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד