י"ז ניסן התשפ"ד
25.04.2024
ארוחה חלבית מושלמת

מתכון מנצח לקיש בצל חלבי וטעים במיוחד

אוהבים גיוון בארוחות? קבלו מתכון מעולה לקיש בצל משביע ומעורר את התאבון, מתכון חלבי ומלא בטעמים עשירים, יעניקו לכם מנה נפלאה לארוחה חלבית מושלמת

מתכון מנצח לקיש בצל חלבי וטעים במיוחד
קיש בצל חלבי צילום: אפרת ושדי

מתכון לקיש בצל חלבי

המצרכים לקיש בצל חלבי:

לבסיס:

  • 2 כוסות קמח תופח
  • 100 גר' חמאה רכה
  • 1 ביצה
  • מעט מלח
  • 4 כפות מים קרים

למלית:

  • 6 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות (ניתן להשתמש בבצל סגול/לבן)
  • 4 כפות שמן זית
  • 220 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2 ביצים
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה לקיש בצל חלבי:

הכנת הבסיס:

  1. בקערה מכניסים את הקמח והחמאה ומעבדים בעזרת מעבד מזון לבצק פירורי.
  2. מוסיפים את יתר המצרכים ומעבדים לאיחוד.
  3. יוצרים כדור מהבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.

הכנת המלית:

  1. מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן ומטגנים את הבצלים עד להשחמה, מעבירים לקערה ומצננים.
  2. מוסיפים לקערה עם הבצל המטוגן את יתר מרכיבי המלית ומערבבים היטב לאיחוד.

הרכבת הקיש:

  1. מרדדים את הבצק לצורה עגולה ומניחים בתבנית של פאי בגודל 26. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג. או להניח נייר כסף ומעליו קופסת שימורים או משהו כבד בכדי שהבצק לא יתפח.
  2. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20 דקות.
  3. מוציאים מהתנור ומוסיפים את המלית, משטחים ומכניסים לאפיה של עוד 30 דקות עד להשחמה.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: אפרת ושדי.

מתכון קיש חלבי בצל

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד