1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. מתכונים חלביים

מתכון לרביולי בטטה וגבינות ברוטב שמנת צנוברים וקוביות בטטה

מאכל טעים במיוחד לכל אוהדי החלבי, מתכון לרביולי בטטה וגבינות ברוטב שמנת צנוברים בשילוב שלח קוביות בטטה מושלמות, יוצרים מנה מכובדת ומוצלחת לארוחת ערב חלבית

מירב מלכה, י"ב תמוז תשפ"א 22/06/2021 21:16
תגיות:

ארוחת ערב חלבית רביולי בטטה וגבינות ברוטב שמנת צנוברים רביולי בטטה וגבינות ברוטב שמנת צנוברים צילום: מירב מלכה

מתכון לרביולי בטטה וגבינות ברוטב שמנת צנוברים וקוביות בטטה / מאת: מירב מלכה

המצרכים לרביולי בטטה וגבינות ברוטב שמנת צנוברים וקוביות בטטה:

לבצק:

  • 4 כוסות קמח
  • 1/4 + 1 כוסות מים
  • 1 כף שמן
  • 1 כפית מלח

למילוי:

  • 1 בטטה קטנה
  •  2 שיני שום
  • 1/2 כוס גבינת שמנת
  • 1/4 כוס שקדים טחונים
  • אגוז מוסקט
  • מלח לפי טעם
  • פלפל שחור טחון
  • 3 כפות גבינת פטה מגורדת

לרוטב:

  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1 בטטה חתוכה לקוביות קטנות .
  • 1 מיכל שמנת לבישול
  • 1/4 כוס חלב
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • אבקת מרק
  • צנוברים
  • מעט כוסברה/פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה לרביולי בטטה וגבינות ברוטב שמנת צנוברים וקוביות בטטה:

הכנת הבצק:

  1. בקערה מערבבים היטב את כל המצרכים יחד עד לקבלת בצק אחיד וטוב.
  2. יוצרים כדור מהבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל 20 דקות לפחות.
  3. מוציאים את הבצק מהמקרר ופותחים בעזרת מערוך לעלה גדול.

הכנת המילוי:

  1. מבשלים את הבטטה עם שיני השום בתוך סיר עם מים עד לריכוך.
  2. מסננים את המים ומועכים היטב לקבלת פירה בטטה.
  3. מוסיפים לפירה את גבינת השמנת, השקדים הטחונים, התבלינים וגבינת הפטה המגורדת ומערבבים היטב.
  4. חותכים מלבנים בינוניים מהבצק ומניחים כף מתערובת המילוי. סוגרים את המלבן לצורת מרובע ומהדקים היטב מהצדדים. כך נוצר לנו הרביולי.
  5. מכניסים את הרביולי שהכנו לסיר עם מים רותחים על האש ומבשלים עד לריכוך.

הכנת הרוטב:

  1. מחממים סיר חלבי ומטגנים את הבצל, השום וקוביות הבטטה עד להשחמה יפה.
  2. מוסיפים את השמנת לבישול, רבע כוס חלב, מלח, פלפל שחור גרוס ואבקת מרק ומערבבים היטב לאיחוד.
  3. מוסיפים את הצנוברים ומעט כוסברה/פטרוזיליה קצוצה.
  4. מסננים את הרביולי מהמים ומכניסים אותם לרוטב השמנת. מערבבים היטב ומגישים.
  5. ניתן לגרד גבינה צהובה מלמעלה להקרמה.

בהצלחה רבה ובתאבון

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;