1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. עוגות

מתכון לעוגת שכבות טורט שוקולד וקצפת בזילוף שוקולד מריר

עוגה מיוחדת במינה מתאימה לכבוד שבת קודש כקינוח לאחר הסעודות, עוגה פרווה מלאה בטוב טעם, מורכבת משכבת בסיס טורט ומעליה שכבת שוקולד ופירורי טורט ומלמעלה קרם בוהק, בזילוף של שוקולד מריר יוצרים עוגה משובחת ומוצלחת

חני לוין, כ"א תמוז תשפ"א 01/07/2021 22:54

מיוחדת במינה עוגת שכבות טורט שוקולד וקצפת בזילוף שוקולד מריר עוגת שכבות טורט שוקולד וקצפת בזילוף שוקולד מריר צילום: חייקי טייכמן

מתכון לעוגת שכבות טורט שוקולד וקצפת בזילוף שוקולד מריר

המצרכים לעוגת שכבות טורט שוקולד וקצפת בזילוף שוקולד מריר:

לשכבת הבסיס:

  • 8 ביצים
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים
  • 3/4 כוס מים
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 כוסות קמח
  • 3/4 כוס שמן
  • מעט תמצית וניל
  • 100 גר' שוקולד מריר מגורד.

לשכבת השוקולד:

  • 7 כפות קקאו
  • 3 כפות נס קפה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • מעט ליקר בננה
  • 1 מרגרינה

לשכבת הקרם:

  • 1 קצפת צמחית
  • 2 סוכר וניל
  • 2 כפות סוכר
  • מעט ליקר בננות (כשתי פקקים)
  • ניתן להוסיף 1 כף נס קפה.

לקישוט:

  • 50 גר' שוקולד מריר.

אופן ההכנה לעוגת שכבות טורט שוקולד וקצפת בזילוף שוקולד מריר:

הכנת שכבת הבסיס:

  1. מפרידים את הביצים
  2. את החלבונים מקציפים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
  3. את החלמונים מערבבים עם יתר המצרכים מלבד הקמח ומערבבים היטב
  4. מאחדים את הקצף עם תערובת החלמונים ומוסיפים בהדרגה את הקמח, מערבבים באיטיות איחוד.
  5. מחלקים את הבלילה לשתי תבניות מרופדות מנייר אפייה משומן וכך נקבל שתי עוגות טורט.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20 דקות.
  7. מוציאים מהתנור, טורט אחד משאירים בתבנית ואת הטורט השנייה מפוררים לפירורים.

הכנת שכבת השוקולד:

  1. בסיר מכניסים את כל המצרכים וממיסים על אש נמוכה עד לקבלת שוקולד חלק.
  2. יוצקים את השוקולד על עוגת הטורט שפוררנו ומערבבים היטב לאיחוד.
  3. את בלילת השוקולד שנוצרה שופכים על עוגת הטורט השלמה ומשטחים היטב.
  4. מכניסים לקירור של 1/2 שעה, עד להתייצבות.

הכנת שכבת הקרם:

  1. מקציפים את הריץ עם יתר המצרים עד לקבלת קצף יציב וחלק.
  2. משטחים על שכבת השוקולד ומכניסים לקירור נוסף.

לקישוט:

  1. ממיסים את השוקולד ומזלפים בעזרת שקית זילוף עיגולים מעל העוגה המוכנה.
  2. מכניסים לקירור עד להגשה.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: חייקי טייכמן

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. עוגת טורט  


  2. ביצים  

    זובין מאטה

;