גדולי ישראל: אין לשתף פעולה עם אנשי השלטון ולא להתמנות ל'יועצים'
קול קורא של מועצת גדולי התורה של מפלגת 'דגל התורה' בהוראה ברורה שאין לשתף פעולה עם השלטון החדש במדינה, "לא להתמנות לתפקידי יועצים", וכל שיתוף פעולה כולל ברשויות המקומיות דורש "שאלת חכם" ואסור להקים מוסדות "ממלכתי חרדי". נוסח המכתב המלא לפניכם
כינוס המועצת של דגל התורה
צילום: שוקי לרר
הקמת הממשלה החדשה בישראל 'ממשלת השינוי' נגד הציבור החרדי, הגיעה לשולחנם של גדולי ישראל הליטאים שכתבו מכתב חריף נגד כל שיתופף פעולה.
תחת הכותרת "מי לד' אלינו", כותבים חברי המועצת "לב מי לא יחרד בהיות והרחוקים מתורה ומצוות נשאו ראש, ורוצים לעקור ולבטל את כל הקדוש והיקר לישראל, ולפגוע ח"ו בטהרת ישראל ובקדשיו, ולבטל לימוד התורה, שמירת שבת, חינוך וגרות כהלכה, וסכנה גדולה מרחפת על קיום יסודות התורה הקדושה בארה"ק".
"וכבר בימים אלו מכריזים הם על רצונם להצר צעדיהם של אברכי הכוללים עמלי התורה המסולאים בפז, אשר נשותיהם הצדקניות מוסרות עצמן שיהא ביתם בית של תורה על טהרת הקודש, ומדמים בנפשם שעל ידי גזרותיהם למנוע מהם תקציבים לילדיהם היקרים שיחי', יגרמו שלא ישבו באהלה של תורה, אמנם לא יעלה בידם מאומה, כי התורה הקדושה היא חיינו ואורך ימינו ובה נהגה יומם ולילה.
"אוי לנו שכך עלתה לנו בימינו", וכמה עלינו להצטער על חילול שמו יתברך, ומחויבים אנו להתחזק מאד בהתמדת לימוד התורה, ובבין אדם לחבירו, ולשפוך לב כמים בתפילה וזעקה שיתרבה כבוד ה' בעולם, וישובו אחים תועים בתשובה שלימה, ולא יכשלו בשרירות לבם ח"ו.
חברי המועצת מחזקים את ידי החכי"ם "והננו לחזק ולתמוך ידי שלוחי דרחמנא ושלוחי דידן הנציגים בכנסת, העומדים על משמר התורה כאן בארצנו הקדושה, ומטכסים בכל עת עצות ודרכים כדי לעמוד בפרץ למנוע ולבטל את הגזירות".
כאן מבקשים להזהיר את היועצים החרדים שלא להתמנות לתפקיד אצל המפלגות בממשלה: "פונים אנו ומזהירים אנו לכל אשר יראת ה' בלבבו, כי אין לשתף פעולה עם אנשי השלטון, וק"ו שלא להתמנות אצלם לתפקיד כל שהוא וכגון 'יועצים' למיניהם, ואף הרשויות המקומיות וכן בעלי מוסדות וכדו', הנצרכים לקשר עם משרדי הממשלה לצורך שגרת הקיום, יעשו זאת אך ורק לאחר התייעצות ושאלת חכם, וגם אז יש לקיים את ההכרח בלבד אשר לא שייך בלתו, ועכ"פ בכל שאלה המתעוררת יש להתייעץ ולשאול שאלת חכם, ואין ללמוד הלכה מפי מעשה או משאלה דומה, אלא בכל פעם צריכים לשאול ולהתייעץ שוב, ומרבה עצה מרבה תבונה".
את מכתבם מסיימים "באים אנו שוב במודעה ואזהרה כי חינוך ילדי ישראל תשב"ר, הוא אך ורק בתלמודי התורה ובישיבות הקדושות המונהגות בדרך המסורה לנו מרבותינו בכל הדורות בתבניתה ובטהרתה, וחלילה מלהקים מסגרות 'ממלכתי חרדי' וכיו"ב, בכל שם וחניכה דאית ליה, אשר מערבים עם התורה חכמות זרות, והוא כלאי חול בקודש, ואין בזה שום הוראת היתר כלל וכלל, ורק הדבקים בתורה ואין בלתה זוכים לחיים טובים ומאושרים מתוך שמחה, ולאשריך בעולם הזה וטוב לך לעולם הבא. ויהי רצון שנזכה בקרוב לראות בישועת ה' על עמו, בביאת משיח צדקנו בב"א מועצת גדולי התורה".
-
החרדים החלו להסתער על הדרכונים הפורטוגלים -
מרגש: רכש קרקע לשמיטה וניצח את מס הכנסה -
שברו שיא מחריד: מספר בלתי נתפס של יתומים נישאים באלול ותשרי -
שנה חדשה, מטבח חדש: מבצע אדיר ומיוחד מסוגו -
העימות בממשלה מתפתח: הורוביץ נגד שאשא-ביטון -
צפו: ונדליזם באישון ליל - עבריין קרע את עלוני חב"ד לגזרים -
סנקציות ויעדים • פורסם תזכיר החוק הנוקשה לגיוס בחורי ישיבות -
הסיקור על גור וההתייחסות לסערת 'רבינו תם' בסאטמר-ויז'ניץ
-
כל עוד ההנהגה נעשית דרך מכתבים יפים הציבור החרדי מונח בידי עצמו בהפקרות מוחלטת. (ל”ת)
מיכאל
-
חוששים לשלטונם על ההמונים הנבערים מדעת
עזרא
-
נד השלטון
אני
-
הפוליטיקאים עושים שימוש ציני בשמם של הרבנים.
דוד
-
מכתב שהחברי כנסת סידרו לעצמם לשמור לעצמם את הכח
-
בושה וחרפה
-
אה ככה ?
-
3 (ל”ת)
-
כבר היועץ גפני הוציא מכתב כזה למה הוציא עוד פעם?
-
אם עני חשוב כמת?
למדן
מצטרפים עכשיו לערוץ הטלגרם של בחדרי חרדים ונשארים מעודכנים כל הזמן >>
24/6: רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו לעדכוני החדשות בווטסאפ של 'בחדרי'
תגובות