1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. מתכונים לארוחת בוקר

מתכון לסמבוסק ביתי במילוי חומוס ובצל

מתכון מנצח ומהיר הכנה לסמבוסק ביתי מטוגן ומלא עניין, במילוי של חומוס ובצל הנטחנים היטב עם מגוון תבלינים ויוצרים טעם מושלם שפשוט לא תפסיקו לנשנש אותם

חני לוין, ה' אב תשפ"א 14/07/2021 20:22

לא תפסיקו לנשנש אותם סמבוסק במילוי חומוס ובצל סמבוסק במילוי חומוס ובצל צילום: נועם זיגדון

מתכון לסמבוסק ביתי במילוי חומוס ובצל

המצרכים לסמבוסק ביתי במילוי חומוס ובצל:

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 3 כוסות מים פושרים (חד פעמי קר 180)
  • 3/4 כוס שמן

למילוי:

  • 500 גרם חומוס מושרה לילה ומבושל
  • 2 בצלים גדולים מטוגנים בשמן עד להשחמה
  • ½ כף כמון
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כף מלח
  • ¼ כוס שמן
  • ½ כוס מים

אופן ההכנה לסמבוסק ביתי במילוי חומוס ובצל:

הכנת הבצק:

  1. בקערה מכניסים את כל המרכיבים לבצק לפי הסדר ולשים היטב במשך כ7 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מניחים בצד מכוסה להתפחה במשך 20 דקות.

הכנת המילוי:

  1. מחממים מחבת עם השמן והפפריקה ומוסיפים את המים
  2. מכניסים את החומוס והבצל המטוגן
  3. מתבלים ביתר התבלינים ומבשלים כ 5 דקות
  4. מעבירים למעבד מזון וטוחנים היטב למרקם רך.

הכנת הסמבוסק:

  1. מחלקים את הבצק ל-20-25 חלקים ומכדררים כל בצק לכדור
  2. בעזרת מערוך פותחים כל כדור לעיגול בעובי של ½ ס"מ
  3. במרכז העיגול מניחים כף מהמילוי
  4. מקפלים לחצי ומהדקים היטב, מניחים על תבנית או מגש.  
  5. מחממים מחבת עם שמן עמוק
  6. מהדקים את הסמבוסק היטב פעם נוספת לפני הטיגון
  7. מטגנים משני צדדים עד לקבלת גוון שחום

הערה: ניתן להקפיא ולחמם לפני ההגשה 

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. כדי להבין את המתכון, אין צורך להציג דווקא צפרניים משוחות..............  

    חב"דית

    • כפפות לא היה מזיק 


    • מה לעשות שזה הצפורניים שלה 


;