י"ח אדר ב' התשפ"ד
28.03.2024
נוסטלגיה במיטבה

מתכון לעוגת שכבות קצפת וקוקוס

עוגת ילדות נוסטלגית טעימה וקלה להכנה, שכבת בסיס מוצלחת ומעליה ריבה וקצפת קוקוס משובחת יוצרים עוגת שכבות אהובה ומלאת עניין

מתכון לעוגת שכבות קצפת וקוקוס
עוגת שכבות קצפת וקוקוס צילום: ברכה לוי

מתכון לעוגת שכבות קצפת וקוקוס

המצרכים לעוגת שכבות קצפת וקוקוס:

לשכבת הבסיס:

  • 2 + 1/4 כוסות קמח
  • 1 אבקת אפיה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 100 גרם חמאה / נטורינה
  • 1 סוכר וניל
  • 5 חלמונים
  • 2 כפות מיץ תפוזים (לא חובה)
  • 1 כף גרידת תפוז (לא חובה)

לשכבת הריבה:

  • ריבה תות או כל טעם אהוב

לשכבת הקצפת והקוקוס:

  • 5 חלבונים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כוס קוקוס

אופן ההכנה לעוגת שכבות קצפת וקוקוס:

הכנת שכבת הבסיס:

  1. בקערה מכניסים את כל המצרכים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. משטחים היטב על תבנית אפיה משומנת היטב,
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 15 דקות או עד להזהבה.
  4. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
  5. מורחים שכבה אחידה של ריבה על הבצק.

הכנת שכבת קצפת וקוקוס:

  1. את החלבונים מקציפים עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב, מוסיפים בהדרגה את הקוקוס, בעזרת כף מערבבים באיטיות בתנועות קיפול עד לקבלת מרקם אחיד.
  2. מורחים את הקצפת והקוקוס על שכבת הריבה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20 דקות.

בהצלחה רבה ובתאבון.

המתכון מאת: ba su ברכה לוי

מתכון עוגה עוגת שכבות

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד