כ"ה ניסן התשפ"ד
03.05.2024

משתה ושמחה ומשלוח מנות: טיפים לאפיית עוגות

ההכנות לפורים בעיצומן ואת מתמודדת עם אפיית עוגות לרוב? • הטיפים הבאים יסייעו לך במלאכת הבישול והאפייה • מאת יועצי האפייה של חברת 'ניופאן'

משתה ושמחה ומשלוח מנות: טיפים לאפיית עוגות



טיפים לבישול ואפייה

שלב ההקצפה:

• ראשית יש להפריד חלמונים מחלבונים כאשר הביצים קרות.

• חלבונים –יש להקציף בטמפרטורת החדר. יש לשים לב שלא תהיה אפילו טיפה אחת של חלמון או שומן בכלי ההקצפה.

• יש להקפיד שלא להקציף בכלים מפלסטיק אלא ממתכת (שומן נוטה להידבק לכלי פלסטיק).

• להפרדת ביצים נוחה ומהירה יש להצטייד במשפך קטן. הושיבו את המשפך על כוס, שברו לתוכו ביצה אחת, ונענעו אותו קלות. החלבון יחליק אל תוך הכוס, ואילו החלמון יישאר בתוך המשפך.

• הוצאת חלמון שנפל לחלבון - לוקחים חצי קליפת ביצה שבורה ומקרבים אותה לטיפת החלמון הסוררת ו"דגים" את אותה טיפת החלמון. לא להאמין, אבל הטיפה כאילו "נשאבת" פנימה.

• יש להקציף את הביצים בטמפרטורת החדר. מומלץ להשתמש במקצף בעל עוצמת כוח גבוהה, כדוגמת מיקסר קיצנאייד שהינו בעל עוצמה של 0.5 כ"ס.

• הגדלת כמות הקצפת - ניתן להוסיף בהדרגה תוך כדי הקצפה, כף מים קרים על כל חלבון. כדי לקבל קצף לבן וקשה במיוחד, אפשר להוסיף בעת ההקצפה מעט קורנפלור או אבקת סוכר ומיץ לימון.

שלב ההכנה

• לרידוד הבצק יש לפזר קמח על קרש חיתוך מפלסטיק ועליו לרדד את הבצק. פעולה זו מונעת מהבצק להדבק למשטח העבודה והקמח נשאר בין חריצי החיתוך שעל הקרש.

• את אבקת האפייה, יש להוסיף בסוף וסמוך לאפייה מפני שהאפקטיביות שלה מתחילה ברגע של מגע עם הנוזלים.

• יש להקפיד, תמיד, לשמן את התבנית בטרם האפייה.

• לפני כל אפייה מומלץ לחמם את התנור ולהתיז מספר טיפות מים, על מנת להביא למצב לחות בתנור, אשר תורם רבות לפריכות המאכלים.

• עוגת גבינה - כדי לעזור לעוגה לא 'ליפול' ולשמור על הלחות המתאימה, מומלץ מאד לאפות את העוגה כאשר התבנית נמצאת בתוך תבנית ריקה, ובה ככוס וחצי מים.

• בצק פריך – בעת הלישה והרידוד יש להימנע מלעבד אותו יתר על המידה, מה שיגרום לו לאבד מהפריכות. כמו כן מומלץ לרדדו בין 2 ניירות פרגמנט מקומחים מעט.

• כאשר אופים עוגה עם צימוקים, רצוי לצפות את הצימוקים בקמח, על מנת למנוע את שקיעתם בעוגה לתחתית התבנית.

שלב האפיה

• מומלץ לחמם את התנור מראש.

• מומלץ להקפיד לא להוציא את העוגה לפני גמר סיום האפייה. פתיחה חוזרת של דלת התנור וחדירת משב אוויר קר עלולה לגרום לקריסתה.

• ניתן לבדוק רמת אפייה של עוגה על ידי לחיצה קלה עם האצבעות על מרכז העוגה - אם העוגה חוזרת אז היא מוכנה, ואם נשאר בקע אז צריך לאפות עוד מספר דקות.

שלב ההגשה

• חיתוך עוגת קרם קרה - לטבול את הסכין במים רותחים.

• גירוד שוקלד - בכדי להקל על הגירוד, מומלץ להקפיא את השוקולד קודם.

• לאחר קירור העוגה, מומלץ לכסות אותה ולאחסן, ובכך להאריך את חייה.

פורים אפיה בישול עוגות ניופאן

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד