ט"ז ניסן התשפ"ד
24.04.2024
גיוון לשבת

מתכון לקציצות דגים ברוטב עלי מנגולד ולימון

מגוונים את שולחן השבת עם קציצות רכות ואווריריות ברוטב לימוני עשיר • מאת שף רותם בן מויאל

מתכון לקציצות דגים ברוטב עלי מנגולד ולימון
קציצות דגים צילום: באדיבות המצלם




מצרכים:


600 גרם דג ים טחון – בס \ לברק

שמן זית

1 בצל מגורר וסחוט

1 פרוסת לחם עבה ללא הקרום מושרית במים וסחוטה                                    

1 כוס כוסברה קצוצה

4 שיני שום כתושות

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1/2 כף פפריקה

כף קליפת לימון מגוררת

לרוטב:

1 חבילת מנגולד חתוכה קיצוץ עבה

מיץ טרי מלימון שלם

1/2 כוס שמן זית

2 כפות סילאן

1 כפית מלח

1 כפית צ'ילי גרוס יבש

1 כפית כורכום

1 בצל פרוס לרצועות

4 שיני שום פרוסות

5 פרוסות לימון דקות

אופן ההכנה:

מערבבים את מסת הקציצות, יוצרים קציצות ומניחים במקרר לחצי שעה.

בסיר רחב מניחים שמן זית, בצל ושום, מטגנים כ- 5 דקות ומוסיפים את המנגולד והתבלינים, מערבבים ומוסיפים את מיץ הלימון, הלימון והסילאן, מוסיפים 3 כוסות מים מביאים לרתיחה ומנמיכים.

 מניחים בזהירות את קציצות הדגים ואת פרסות הלימון.

מבשלים בכיסוי חלקי כ- 25 דקות ותוך כדי משקים את הקציצות ברוטב.

 

 

קציצות דגים רמי לוי

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד