י"ח אדר ב' התשפ"ד
28.03.2024

מתכון לעוגת פרג בשכבות

מתכון מנצח במיוחד לאוהדי הפרג, שילוב של שכבות עם קרם חלבי מושלם שניתן להמיר לפרווה בקלות, עוגת פרג שתעניק לכם את הקינוח החגיגי והמוצלח ביותר

מתכון לעוגת פרג בשכבות
עוגת פרג בשכבות צילום: ברכה לוי

מתכון לעוגת פרג בשכבות

המצרכים לעוגת פרג בשכבות:

  • 1 כוס קמח
  • 1 כף אבקת אפיה.
  • 1 כוס פרג
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 3 חלמונים
  • 3 חלבונים

למילוי:

  • 1 חב' פודינג וניל
  • 2 שמנת מתוקה / ריץ
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה לעוגת פרג בשכבות:

  1. בקערה, מכניסים את הקמח, אבקת האפייה, הפרג, השמן, ביצה ו3 חלמונים.
  2. בעזרת מיקסר ידני מערבבים היטב עד לאיחוד.
  3. בקערה נוספת מכניסים את החלבונים ומקציפים היטב עם כוס סוכר  עד לקבלת קצף יציב.
  4. מוסיפים את הקצף לתערובת הפרג ובעזרת מרית מערבבים באיטיות בתנועות קיפול עד לאיחוד.
  5. משמנים תבנית אפייה היטב גם את הקצוות ומניחים נייר אפייה על התחתית המשומנת.
  6. שופכים את הבלילה לתוך התבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 175 מעלות, ואפים במשך 15 -20 דקות.
  7. מוציאים מהתנור ומצננים היטב, עד לקירור מוחלט.
  8. בעזרת סכין גדולה או חוט מחלקים את העוגה לשתי שכבות ומכינים את המלית.

הכנת המלית:

  1. בקערה מקציפים את השמנת המתוקה / הריץ ומוסיפים בהדרגה את הפודינג והתמצית וניל, מקציפים עד לקבלת קצף יציב.
  2. מורחים מחצית מקצפת על שכבה אחת של עוגה ומניחים עליה את החלק השני. מצפים את העוגה מלמעלה ומהצדדים בקצף שנותר ומפזרים שקדים מולבנים / שוקולד מגורד או כל מה שאוהבים

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: ba su ברכה לוי

מתכון עוגת פרג

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד