1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. מתכונים לראש השנה

מתכון ללביבות פראסה – לוף עם תפוחי אדמה, ירק ועוף

לביבות לוף המתאימות במיוחד לראש השנה, בשריות ומוצלחות משולבות עם תפוחי אדמה וירק קצוץ, בצל ומגוון תבלינים, מעניקות טעם מיוחד וחגיגי

חני לוין, כ"ט אלול תשפ"א 06/09/2021 13:01
תגיות:

לביבות פראסה – לוף עם תפוחי אדמה, ירק ועוף לביבות פראסה – לוף עם תפוחי אדמה, ירק ועוף צילום: עליזה עליון

מתכון ללביבות פראסה – לוף עם תפוחי אדמה, ירק ועוף

המצרכים ללביבות פראסה – לוף עם תפוחי אדמה, ירק ועוף:

  • 4 גזעים של לוף
  • 1 תפו"א מבושל ומגורד
  • 1 ביצה
  • 300גר חזה עוף טחון
  • חופן פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
  • בצל מגורד וסחוט
  • 2 כפות פירורי לחם
  • פלפל שחור
  • מלח
  • מעט אבקת מרק עוף
  • 1 כפית כורכום
  • מעט אגוז מוסקט

אופן ההכנה ללביבות פראסה – לוף עם תפוחי אדמה, ירק ועוף:

  1. חותכים את הלוף לטבעות ומכניסים לסיר עם מים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים עד לריכוך, מצננים היטב וסוחטים הייטב מנוזלים
  2. קוצצים היטב על קרש חיתוך עם סכין חדה או במעבד מזון. (אך לא למירקם דייסתי.)
  3. בקערה מכניסים את הלוף הקצוץ ומוסיפים את יתרת המצרכים, מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
  4. מכדררים לכדורים בגודל שזיף. ומועכים מעט. מפזרים מעט קמח. ומטגנים בשמן חם עד להשחמה משני הכיוונים.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: עליזה עליון

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;