י"ט אדר ב' התשפ"ד
29.03.2024
לסעודה מפסקת

מתכון לבצל ממולא ברוטב אדום: כך מכינים אותו • צפו

אוהבים ממולאים? קבלו מתכון מושלם לבצל עסיסי במילוי של תערובת בשר ואורז, מתבשלים ברוטב אדום, מנה יוקרתית המתאימה גם לסעודה מפסקת בערב יוה"כ • צפו

מתכון לבצל ממולא ברוטב אדום: כך מכינים אותו • צפו
בצל ממולא ברוטב אדום צילום: נועם זיגדון

אופן הכנת בצל ממולא. קרדיט: נועם זיגדון

מתכון לבצל ממולא ברוטב אדום

המצרכים לבצל ממולא ברוטב אדום:

  • 5 בצלים גדולים

למילוי:

  • 1/2 ק"ג בשר
  • 2 כוסות אורז עדיף בסמאטי
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית בהרט
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כף גדושה אבקת מרק
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1/4 כפית קינמון לא חובה
  • צרור כוסברה קצוצה
  • לשדרוג חצי כוס צנוברים

לרוטב:

  • 2-3 כוסות מים
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • פלפל שחור
  • אבקת מרק
  • כמון
  • קצת אגוז מוסקט

אופן ההכנה לבצל ממולא ברוטב אדום:

  1. מקלפים בצלים גדולים ויוצרים חריץ עמוק עד לאמצע הבצל
  2. מבשלים בסיר עם מים כרבע שעה, מקררים ומקלפים בעדינות את השכבות
  3. בקערה מכניסים את כל מרכיבי המילוי ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
  4. בסיר מכניסים את מרכיבי הרוטב, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  5. ממלאים את הבצלים בתערובת הבשר ומכניסים לסיר עם הרוטב כשהסגירה כלפי מטה.
  6. מוסיפים מים לרוטב עד לכיסוי כל הבצלים
  7. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה, מבשלים על אש נמוכה עם סיר מכוסה במשך כ-45 דקות

בהצלחה רבה ובתאבון

קרדיט: יגאל אמדדי

המתכון מאת: נועם זיגדון

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון בצל ממולא בשרי מנה עיקרית

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד