ט' אדר ב' התשפ"ד
19.03.2024
למנה עיקרית

מתכון לבורקס במילוי בשר עם תפוחי אדמה

תוספת נהדרת למנה עיקרית, בורקסים במילוי של תערובת בשר משובחת, מוגשים יחד עם תפוחי אדמה בתיבול מיוחד ומעניקים יוקרה לשולחן השבת

מתכון לבורקס במילוי בשר עם תפוחי אדמה
בורקס במילוי בשר עם תפוחי אדמה צילום: נועם זיגדון

מתכון לבורקס במילוי בשר עם תפוחי אדמה

המצרכים לבורקס במילוי בשר עם תפוחי אדמה:

  • 1 חבילת בצק עלים מוכן

למילוי הבשר:

  • 700 גרם בשר טחון
  • 3 בצלים גדולים קצוצים דק
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 כוס צנוברים
  • אגוז מוסקט / בהרט / ראס אל חנות
  • פפריקה מתוקה
  • אבקת שום
  • כמון
  • פלפל שחור
  • מלח
  • שמן

לתפוחי האדמה:

  • תפוחי אדמה מבושלים ופרוסים
  • פפריקה מתוקה
  • פלפל שחור
  • אבקת שום
  • מלח
  • שמן

אופן ההכנה לבורקס במילוי בשר עם תפוחי אדמה:

הכנת מילוי הבשר:

  1. מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את הבשר מתבלים ומוסיפים את יתר המצרכים, מבשלים במשך כעשר דקות עד לצמצום הנוזלים

הכנת הבורקסים:

  1. פותחים את בצק העלים ומחלקים את הבצק לריבועים –  לחצי לאורך ו-8 חלקים לרוחב
  2. לוקחים כל ריבוע ומניחים במרכז כף וחצי מתערובת הבשר
  3. סוגרים בצורת כדור ומסדרים סביב התבנית
  4. מברישים בביצה ומפזרים שומשום

הכנת תפוחי האדמה:

  1. בקערה מכניסים את כל מרכיבי תפוחי האדמה ומערבבים היטב
  2. מסדרים את תפוחי האדמה המתובלים במרכז התבנית ומפזרים מלמעלה פטרוזיליה
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש על  -200° ואופים במשך כחצי שעה

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

מתכון בורקסים בשר תפוחי אדמה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.writer }} | {{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.writer }} | {{ reply.date_parsed }}
טען עוד